USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Kop Tüneli ile konforlu ve güvenlik yolculuk yapılacak

Ekonomi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kop Tüneli tamamlandığında, vatandaşlarımız zorlu kış şartlarına maruz kalmayacak. Hem konforlu hem de güvenli yolculuk yapacak" dedi.

Bakan Uraloğlu: Kop Tüneli ile konforlu ve güvenlik yolculuk yapılacak
08-07-2023 19:39
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ve Bayburt illeri programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kop Tüneli şantiyesindeki çalışmaları yerinde inceledi. 6,5 kilometre uzunluğunda çift tüp inşa edilen Kop Tüneli’nin 4.7 kilometre bağlantı yolu bulunuyor.

Mevcut yolu 6,5 kilometre daha kısaltacak olan tünelin hem güvenli trafik akışı hem de zorlu kış şartlarında ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor.



Bakan Uraloğlu, "Bu proje Kuzey-Güney koridorunda bulunan Trabzon-Erzurum-Bingöl-Diyarbakır aksının önemli bir parçası olup, Erzurum’u Bayburt’a bağlamaktadır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Doğu Karadeniz limanlarının Trabzon, Rize ve Artvin illerinin Güneydoğu ile olan ticaret ve turizm bağlantısı sağlanmış olacak.

KOP geçidi zorlu çetin şartlar nedeniyle vatandaşlara büyük zorluklar yaşatıyordu. Ayrıca karla mücadele ve bakım maliyetleri çoktu. Kop Tüneli ile vatandaşlarımız ağır kış şartlarına maruz kalmayacak. Hem konforlu hem de güvenli seyahat edecek" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?