USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya düşecek

Ekonomi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki ulaşım süresini 80 dakikaya düşürecek süper hızlı tren projesinde güzergah tespiti çalışmalarının başladığını duyurdu. Tren 350 kilometre hıza ulaşabilecek.

Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya düşecek
12-08-2023 11:09
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek 'süper hızlı tren' projesini duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Habertürk TV'de proje hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'a hızlı tren müjdesi veren Uraloğlu, bir müjdeyi Ankara-İstanbul güzergahı için verdi.

5 SAAT YERİNE 80 DAKİKADA GİDİLECEK

Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren ile yaklaşık beş saat süren Ankara-İstanbul güzergahı için yeni 'Süper Hızlı Tren' projesini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

"ANKARA-İSTANBUL 80 DAKİKAYA İNECEK"

Projenin talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini söyleyen Uraloğlu, proje çalışmalarının, güzergah tespiti çalışmalarının başladığını ifade ederek, "Daha Bismillah dediğimiz aşamasındayız." dedi.

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Ankara-İstanbul arasına yeni bir hattın inşa edileceğini ve iki istasyonun olacağını söyledi. Yeni projede saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenin görev alacağını da belirten Uraloğlu, böylelikle Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya ineceğinin müjdesini verdi.

1,2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

 

Bakan Uraloğlu, söz konusu projede çalışmaların 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağının notunu da paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?