USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Tunç önemli açıklama! Kamuoyunu infiale uğratan yalan hakkında harekete geçildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceren Özdemir’i vahşice katleden Özgür Arduç’un açık cezaevine alındığı iddialarına asılsız olduğunu açıkladı. Tunç, dezenformasyon yapanlar hakkında harekete geçildiğini duyurdu.

Bakan Tunç önemli açıklama! Kamuoyunu infiale uğratan yalan hakkında harekete geçildi
01-09-2023 21:09
Google News

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Özgür Arduç’un açık cezaevine alındığı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

"Ordu’da evinin önünde Ceren Özdemir’i vahşice öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30 yıl 58 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan hükümlünün açık cezaevine alındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği için kanun gereğince açık ceza infaz kurumuna ayrılamaz.

Bu gerçek bilinmesine rağmen; kamuoyumuzda infiale sebep olabilecek bu asılsız iddianın adli yılın açıldığı bugün ortaya atılmış olması adalete duyulan güveni sarsmaya yönelik bir girişimdir.

En temel basın ilkelerine dahi uyulmadan yapılan yalan haber ve dezenformasyon; en başta Ceren Özdemir kızımızın ailesini derinden üzecektir.

Halkın haber alma özgürlüğünü suiistimal eden, kamu barışını bozmaya yönelik, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma girişimlerine karşı hukuki süreç başlatılmıştır."

Ordu’da evinin önünde Ceren Özdemir’i vahşice öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 30 yıl 58 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan hükümlünün açık cezaevine alındığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü,…

— Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) September 1, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?