USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu sabah saatlerinde duyurdu: 269 gözaltı var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli ve Sakarya'da düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 269 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Soylu sabah saatlerinde duyurdu: 269 gözaltı var!
05-12-2022 10:15
Google News

Soylu, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 20 operasyon yaptıklarını, Sakarya ve Kocaeli'de 21'inci ve 22'nci operasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Kökünü Kurutma Operasyonu" için sabah Sakarya'da olduklarını şimdi de Kocaeli'ye geldiklerini aktaran Soylu, sabah 04.30 gibi Kocaeli'de operasyona başlandığını belirtti.



307 HEDEFTEN 269'U GÖZALTINDA

 Saat 05.30 sıralarında da Sakarya'daki ekibin operasyona çıktığına işaret eden Soylu, şunları söyledi: 

Yaklaşık 3 aylık projeli çalışma sonucunda gerçekleştirilen bir operasyon olarak, uyuşturucuyla mücadele, uyuşturucu satıcılarıyla, torbacılarla, bunları çekip çeviren organize suç liderlerine yapılan mücadele ile ilgili bu sabah yine hem Sakarya'da hem Kocaeli'de başarılı bir operasyon gerçekleşti. 3 aylık bir projeli çalışma bu. Kocaeli merkezli 111 ve Sakarya merkezli 196 olmak üzere toplamda 307 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti suçundan yakalanması başta olmak üzere gerçekleşen operasyonda 2 ilde yaklaşık 2 bin 67 arkadaşımız, kahraman polisimiz, aynı zamanda 3 deniz liman botu, 2 helikopter, 11 mini İHA, 29 narkotik dedektör köpeğinin katılımlarıyla eş zamanlı gerçekleşti. 307 hedeften 269'u şu ana kadar gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU ROTASI DEĞİŞTİ

Uyuşturucu satış mekanizmalarını çökertmek istiyoruz. Avrupa uyuşturucuyla mücadelede pes etmiş durumdadır. Hemen her ülkede uyuşturucu serbest bırakılmıştır, narkoshoplar açılmıştır. Kontrollü mekanizma uygulayarak uyuşturucu arzının artmasını teşvik etmektedir. Hangi uyuşturucu türevi çıkarsa çıksın bu milli mücadele zihni olarak görülmektedir. Geleceğimiz için korunması için. 15 Temmuz'dan önce uyuşturucu yakalanan miktarın ancak 4'te 1'i Doğu ve Güneydoğu'da yakalanıyordu. Şimdi 4'te 3'ü orada yakalanıyor. Eroin rotası değişmiştir. Captagon rotası değişmiştir.

'15 TON METAMFETAMİN YAKALADIK'

15 ton metanfetamin yakaladık. Hangi maddede artış var o konuda ciddi baskıyı ifade etmek istiyoruz. Arzla mücadelede Türkiye dünyaya örnek çalışma sergilemektedir. İlk kez satıcılığa bulaşmışların sayısı uzun yıllar sonra düşüş sergilemektedir. Saha baskımızın bir sonucudur.

Hem İHA'lar hem helikopterlerimiz, kent güvenlik yönetim sistemlerimiz. Bütün teknolojilerimizi kullanıyoruz. İHA'lar sınırda bize destek oluyorlar. Hem yeni bir haber daha vereyim, jandarmayla destekliyorduk. Sahil Güvenlik Ege'de kendi İHA'larıyla Bayraktarlarla beraber göçmen mücadelesi ve diğer kolluk hizmetlerini yürütüyoruz. Allah devletimizi var etsin.

'PKK'NIN EN ÖNEMLİ FİNANS AYAKLARINDAN BİRİ ORTADAN KALDIRILDI'

Bu yıl şu ana kadar 110 milyon kök kenevir yakalandı. 9 milyon da skat bitkisi yani 110 milyon. 110 milyon kök kenevir direkt PKK'ya terörün finansmanı için aktarılacaktı. Bu sahaya bu konuda amansız mücadelesi Türkiye'de PKK'nın en önemli finans ayaklarından birini kesmiş ortadan kaldırmıştır.

Önümüzdeki yıl bu konuda farklı bir metot uygulayacağız. Maalesef sahaya bastıkça ve mesela siz keneviri kök kaldırdığınızda eroin rotasını değiştirdiğinizde yeni bir madde sokmaya çalışıyorlar. Bizim uyuşturucu raporlarımız var. Bizim bütün mücadelelerimizin raporlaştırıcı noktası emniyet narkotiktir. Her yıl öncesi o yılın tehditlerini sıralarız. Ömründe ilk kez görenler FETÖ'nün üflemeleriyle birlikte sanki kendileri keşfetmiş gibi ortaya koyuyorlar.

''BU DEVLETİN HAFIZASI VAR, MÜCADELESİ VAR''

Bu devletin bir hafızası var, tecrübesi var, mücadelesi var. Bu tecrübesini sanki kendisi elde etmiş gibi bizim yılların birikimiyle ortaya koyduğumuz raporları sanki kendisi yapıyormuş gibi ortaya koyanlar var. Anlaşılıyor ki, yurt dışından birçok alanda katkı ve destek alanlar FETÖ konusunda dedikoduya dayalı, iftiraya dayalı. İnanıyorum ki, milletimiz bu mücadeleyi görmektedir ve sonuna kadar da mücadeledeki samimiyetimize inanmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?