USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Özhaseki duyurdu! İstanbul'a özel deprem kanunu geliyor! Deprem açıklaması...

Ekonomi - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beklenen İstanbul depremine yönelik açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Her an deprem olabilir" diyerek, İstanbul'a özel kanun çıkarılacağını duyurdu.

Bakan Özhaseki duyurdu! İstanbul'a özel deprem kanunu geliyor! Deprem açıklaması...
29-08-2023 23:39
Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beklenen İstanbul depremine yönelik Habertürk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Her an deprem olabilir" diyerek, İstanbul'a özel kanun çıkarılacağını duyurdu.

Bakan Özhaseki'nin sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkan satır başlıkları şöyle:

'HER AN DEPREM OLABİLİR'

"Hiç kimseyi tedirgin etmek istemeyiz. Ancak bazı gerçekliği de mutlaka hem benim söylemem lazım hem de insanların gönlünün rahat olması lazım. Türkiye bulunduğu konum itibariyle Himalaya'lardan Alpler'e uzanan hatta en riskli 5 ülkeden biri. Son 100 yıl içinde 6 ve üzerindeki yıkıcı deprem sayısı tam 226. Senede neredeyse 2 veya 3 tane ya denizlerimizde ya ana karamızın üzerinde 6'nın üzerinde deprem oluyor. Her 1,5 senede bir yıkıcı deprem oluyor. Hepimiz bilelim ki, Türkiye deprem ülkesidir. Bunu tartışmaya bile gerek yok. Deprem her tarafta her an olabilir. Sabah Ankara'daydım, Konya Kulu'da olan depremi hissettim. Halbuki Konya, Niğde, Kayseri o civar çok emin bir bölge olarak gözükür. O halde iken buralarda deprem üreten fayların olduğunu bilmemiz lazım. Türkiye resmen bir deprem ülkesidir. Ama birinci derecede ama ikinci derecede. Ama çok ama az deprem üretiyor. Böyle bir riskimiz var. Üç tane çok net riskli gördüğümüz yerler var."

ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?