USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AYM Raportörünün Erdoğan düşmanlığı! Akılalmaz iddia: Öğrenciyi bıçaklamakla tehdit etti

Fransa Strazburg'da yer alan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) ait otelde geçen ay akıl almaz bir olay yaşandı. Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak görev yapan Hakim Hüseyin Mecek, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığını dışa vurdu.

AYM Raportörünün Erdoğan düşmanlığı! Akılalmaz iddia: Öğrenciyi bıçaklamakla tehdit etti
02-07-2023 18:38
Google News

Akıllara durgunluk veren olay, geçtiğimiz ay Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strazburg Yerleşkesi'nde yaşandı.

İddiaya göre, Fransa'nın Strazburg şehrinde Youth Station Derneği tarafından düzenlenen Erasmus Plus Projesine katılan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Yunus G., arkadaşları ile konuştuğu sırada araya giren Anayasa Mahkemesi Raportörü Hüseyin Mecek "Siz nerede yaşıyorsunuz, oy kullandınız mı?" dedi.

Gençlerin evet yanıtı sonrasında Mecek "Tayyipci misiniz yoksa, Allah sizi onunla haşr etsin, artık cehennemine mi yoksa cennetine mi ben bilmem" dedikten sonra Yunus G.'ye nerede okuduğunu sordu.

Yunus G.'nin "Kartal İmam Hatip Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi" yanıtını vermesi üzerine "Bir de Galatasaray Üniversitesinde okuyorsun, nasıl destekleyebiliyorsun, aklın nasıl eriyor. Kartal mezunu olarak oranın da değerini düşüyorsun" dedi.

"SENİ BIÇAKLARIM, PARÇA PARÇA EDERİM"

Bunun üzerine Yunus G. "beyefendi bu sözlerin hoş değil" diyerek karşılık verince sinirlenen Hüseyin Mecek, "seni bıçaklarım, seni parça parça ederim" diyerek tehditlere başladı.

Arkadaşlarıyla oturan Yunus G.'yi darp etmek için üzerine yürüyen arkadaşlarının araya girmesiyle kurtulan genç şoka uğradı. Batman Hakimi olarak görev yaptığı daha sonrada Anayasa Mahkemesi'nde raportör olarak görev yapan Hakim Hüseyin Mecek hakkında Yunus G. hazırladığı dilekçe ile şikayetçi oldu.

"8 ARKADAŞIM OLAYA TANIK OLDU"

Galatasaray Üniversitesi öğrencisi olduğunu, aynı zamanda Belçika'da Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında ULB üniversitesinde siyaset bilimi alanında eğitimime devam ettiğini belirten Yunus G., Anayasa Mahkemesi raportörü olan ve Strazburg'da Diyanet otelinde konaklayan Hüseyin Mecek tarafından sözlü hakaret, tehdit ve fiziksel saldırıya uğradığını belirten şikayet dilekçesi hazırladı.

Yunus G. dilekçesinde "Hüseyin Mecek, otelin ortak alanında arkadaşımla konuştuğum sırada sohbetimize dışarıdan dahil oldu. "Tayyipçi misiniz yoksa?" dedi. "Evet" yanıtı verince, aşağılar bir üslupla "Allah sizi onunla haşr etsin, artık cehennemine mi alır cennetine mi ben bilmem"ifadesini kullandı. Ardından hangi üniversite ve liseden olduğumuzu sordu. Kendisine "Kartal İmam Hatip" ve "Galatasaray Üniversitesi" yanıtı vermem üzerine gülmeye, aşağılamaya ve hakaret etmeye başladı. "Bir de Galatasaray'da okuyorsun, nasıl destekleyebiliyorsun, aklın nasıl eriyor." ifadelerini kullandı. 8 kişi otururken üzerime yürüdü. Beni darp etmesi arkadaşların araya girmesiyle önlenebildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?