USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avrupa basını acı içerisinde: “O kadar kahredici ki

Türkiye'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri dış basında kendisine yer bulurken en dikkat çekici ifadeler Alman medyasında yer aldı: “O kadar kahredici ki.

Avrupa basını acı içerisinde: “O kadar kahredici ki
15-05-2023 15:39
Google News

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri uluslararası basında geniş bir yer buldu. Özellikle Avrupa basını, seçim sonuçları karşısında büyük bir üzüntü yaşarken söz konusu durum haberlerde kullanılan ifadelere yansıdı. Bu bağlamda Alman Die Welt gazetesinde “O kadar kahredici ki.” denildi.

ERDOĞAN'A KURTARICI GÖZÜYLE BAKILIYOR

Alman Die Welt gazetesi yazarı Deniz Yücel, 14 Mayıs 2023 seçimlerine ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerde üzüntüsünü gizleyemedi. Erdoğan'ın ikinci tura favori olarak girdiğini kaydeden Yücel, “Görünüşe göre Türklerin büyük bir kısmı, korkunç hükümet bilançosuna rağmen ona kurtarıcı gözüyle bakıyor.” dedi. Öte yandan yine Almanya merkezli yayın yapan FAZ'da da “Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclis çoğunluğunu ele geçirmesiyle ikinci turda avantaja sahip. İkinci turda birçok seçmen, meclisteki çoğunluğu alamayan adaya oy vermek yerine istikrarı seçebilir.” ifadelerini kullandı.

"OGAN SEÇMENİ ERDOĞAN'I TERCİH EDER"

Türkiye'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin yankı bulduğu bir diğer ülke de Fransa oldu. Fransa merkezli yayın yapan  France24, seçimi ikinci turda Erdoğan'ın kazanmasının beklendiğini dile getirdi. Öte yandan France24'te "Ogan seçmeni Erdoğan'ı tercih eder." ve "Erdoğan Meclis çoğunluğunu da sağladı." ifadeleri de yer aldı.

ERDOĞAN 2.TURDA FAVORİ

İsviçre medyası da Türkiye'deki seçim sonuçlarına kayıtsız kalmadı. NZZ'de “Erdoğan, elde ettiği açık ara fark ile ikinci turda favori aday.” denilirken Erdoğan'ın 26 milyon Türk’ün yeniden güvenini kazandığı da belirtildi. Söz konusu medya organında “Erdoğan, deprem bölgesinde ülke çapındaki en iyi sonuçlarını aldı.” da denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?