USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Arınç, İmamoğlu'na verilen cezanın siyasi sonuçlarını değerlendirdi: Karşınıza güçlü bir aday inşa ediyorsunuz

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla üst sınırdan hapis cezası alan İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen kararı eleştirerek "Bu yanlıştan dönülmediği sürece kararın siyasî sonuçları AK Parti'nin karşısına güçlü bir aday profili inşa edecek yolun taşlarını döşemekten başka bir işe yaramayacaktır".

Arınç, İmamoğlu'na verilen cezanın siyasi sonuçlarını değerlendirdi: Karşınıza güçlü bir aday inşa ediyorsunuz
15-12-2022 10:07
15-12-2022 10:17
GAZİANTEP
Google News
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasına dayanarak üst sınırdan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İstinaf ve Yargıtay'da da onanması durumunda ceza kesinleşecek ve İmamoğlu'na siyasi yasak getirilecek. Söz konusu davanın ve kararın, hukuki değil "siyasi" olduğunu vurgulayan hukukçular başta olmak üzere birçok kesimden mahkeme kararına tepki yağdı. Karara tepki gösteren isimlerden biri de eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu.
'UTANÇ VERİCİ VE UMUT KIRICI'
Arınç'ın konuya ilişkin paylaşımları şu şekilde:
"Bugün İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu için, Türkiye'nin en değerli ceza hukukçularından Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Ahmet Gökçen ile Prof. Dr. İzzet Özgenç'in hazırladığı ve bir ceza avukatı olarak şahsen benim de katıldığım mütalaaya rağmen, mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararı Türk yargısı adına utanç verici ve umut kırıcıdır.
Bu kararın hukukî ve siyasî sonuçlarını kısaca değerlendirmek isterim.
'SİYASİ YASAK KARARI HİÇBİR ŞEKİLDE UYGULANAMAZ'
Hukukî açıdan bu mahkeme kararının en kısa zamanda üst mahkemeden döneceğine ve millî iradenin yara almasına izin verilmeyeceğine gönülden inanıyorum. Siyasî yasak kararının hiçbir şekilde uygulanmasına imkan olmayacaktır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?