USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ARANAN İŞ ADAMI YAKALANDI

Gaziantep’te Okul Yaptıran, Çeşitli Kuruluşlardan Hizmet Ödülleri Alan, Adı Hayırsever İş Adamı Olarak Anılan; Ancak 2006 Yılın3 Ayrı Fabrikasında Yapılan Baskında Yaklaşık 50 Milyon Adet Captagon Hap Ele Geçirilen Ve Dünyanın En Büyük Captagon Üretim Tesisinin Gaziantep’e Kurduğu Tespit Edilen Reşat Kaleoğlu 11 Yılın Sonunda Yakalandı

ARANAN İŞ ADAMI YAKALANDI
17-07-2017 09:37
Google News
Gaziantep’te Okul Yaptıran, Çeşitli Kuruluşlardan Hizmet Ödülleri Alan, Adı Hayırsever İş Adamı Olarak Anılan; Ancak 2006 Yılın3 Ayrı Fabrikasında Yapılan Baskında Yaklaşık 50 Milyon Adet Captagon Hap Ele Geçirilen Ve Dünyanın En Büyük Captagon Üretim Tesisinin Gaziantep’e Kurduğu Tespit Edilen Reşat Kaleoğlu 11 Yılın Sonunda Yakalandı. Uyuşturucu İmalatçısı Olduğu Anlaşılınca Kayıplara Karışan Reşat Kaleoğlu, 11 Yıllık Firar Durumundan Sonra İstanbul’da Yakalandı Ve Gaziantep’e Getirildi. Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılanması Başlanan Reşat Kaleoğlu İlk Duruşmada 11 Yıllık Gecikmeden Dolayı Mahkemeden Özür Diledi.

Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığı’nın dün 3’üncü Organize Sanayi Bölgesindeki 50 milyon captagonun ele geçtiği Birlik İplik’te yaptığı operasyon doğrultusunda gözaltına alınan 19 kişinin sorgulamasında, uyuşturucunun Araban yolu üzerinde bulunan Kaleoğlu Tekstil’de imal edildiği anlaşıldı.Bu fabrikaya jandarmanın yaptığı baskında, Avrupa’daki uyuşturucu imalathanelerinden daha modern bir imalathane ortaya çıkarıldı. İmalathanede jandarma tarafından yapılan aramada uyuşturucu imalatında kullanılan düzenek ve malzemeler ele geçirildi.

YARDIMSEVER İŞADAMININ FABRİKASI

Uyuşturucu imalathanesinin sahibi olan ve kardeşi Safi Kaleoğlu ile birlikte hakkında arama kararı çıkarılan Reşat Kaleoğlu’nun, Gaziantep Yardım Vakfı’nın eski başkanı olduğu ve 2003’te Gaziantep Genç İşadamları Derneği’nin (GAGİAD) sosyal hizmet ödülü verdiği ortaya çıktı. Kaleoğlu, bu ödülünü dönemin GAGİAD Başkanı ve şu anda Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı olan Erhan Özmen’den aldı.

 

FABRİKAYI KİRALADI, GÜVENLİĞİ GÖNDERDİ

Jandarmanın ilk operasyonunda 50 milyon captagonun ele geçirildiği Birlik İplik fabrikasını Kaleoğlu’nun, 3 ay önce Eyüp Uluer ve Mehmet Tosun’dan kiraladığı ortaya çıktı. Bu fabrikanın güvenliğini sağlayan özel güvenlik şirketine Kaleoğlu’nun, 1.5 ay önce maddi sıkıntılar yaşadığı için ödeme yapamayacağını gerekçe gösterdiği öğrenildi.

 

Gaziantep’te yıllardır işadamı kimliği ile tanınan Reşat Kaleoğlu’nun, son zamanlarda lüks araç tutkusu ile dikkat çekip, peş peşe yüksek fiyatlarla satılan lüks cip ve otomobiller nedeniyle izlemeye alındığı ileri sürüldü.

 

8 KİŞİ SERBEST

Gaziantep’teki captagon operasyonunda gözaltına alınan 19 kişiden 8’i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ayrıca Araban yolu üzerinde bulunan Kaleoğlu Tekstil Fabrikas’nın iplik üretimi için monte edilen makinelerinin bir ay önce sökülerek captagon hap imalathanesine dönüştürüldüğü de belirtildi.

 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Şu ana kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük captagon operasyonu olduğu belirtilen uyuşturucu operasyonuyla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Captagonların ele geçirildiği fabrikanın bağlı olduğu Kaleoğlu Şirketler Grubu, 1995’de Safi ve Reşat Kaleoğlu kardeşler tarafından kuruldu. 150 bin metrekaresi açık, 45 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 195 bin metrakarelik alanda tekstil ve kimya sanayiinde üretim, turizm ve basın alanında ise hizmet faaliyetleri veriliyor. Grubun Adıyaman’da bir, Gaziantep’te 4 üretim tesisi, Mersin’de de depolama tesisleri bulunuyor. Kaleoğlu Şirketler Grubu’nun uyuşturucu imalathanesi çıkan fabrikasında yıllık 5 bin 150 ton akrilik, 2 bin 400 ton polipropilen ile 11 bin ton plastifiyan üretimi gerçekleştiriliyor. Kaleoğlu Şirketler Grubu, üretiminin yüzde 50’sini iç piyasaya, yüzde 50’sini ise Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Belçika, Hollanda, Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, Fransa, Rusya ve ABD’ye ihraç ediliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?