USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Annelerin evlat nöbeti "eyyam-ı bahur" sıcaklarına rağmen devam ediyor

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti, etkisini sürdüren 'eyyam-ı bahur' sıcaklarına rağmen kararlılıkla devam ediyor.

Annelerin evlat nöbeti
06-08-2023 15:38
Google News

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, HDP il binası önünde bin 434’üncü gününde de eylemlerini "eyyam-ı bahur" sıcaklıklarına rağmen kararlılıkla sürdürüyor. Oğlunun gazeteci olma hayali olduğunu anlatan İmmihan Nilifırka, evladına teslim olması için çağrıda bulundu. Eylemlerinde 5’inci yıla gireceklerini belirten Nilifırka, "Anneler, babalar olarak bu eylemi sürdürmeye devam ediyoruz. Ta ki dağda bir tane çocuk kalmayana kadar. Oğlumu HDP’den ve PKK’dan istiyorum. Oğlum İzmir Ege Üniversitesi'nde okuyordu, gazeteci olacaktı, ailesine, vatana, millete hayırlı bir evlat olacaktı. Maalesef HDP siyasi uzantıları dağa kaçırdı. 9 yıldır hiçbir şekilde haber alamıyorum. Aç mı, susuz mu hiç bilgi alamıyorum. Mehmet’im beni görüp duyuyorsan dön gel” dedi.

30 yıldır oğlunun yolunu gözlediğini belirten Hatun Yüceyurt ise, “İstanbul’dan geliyorum. 30 yıldır oğlumu arıyorum. Oğlum gelene kadar buralardan hiçbir yere gitmeyeceğim. Dağda bir tane çocuk kalana kadar burada onları bekliyoruz. Oğlumu 14 yaşında kaçırdılar, 1973 yılından beri oğlumun yolunu bekliyorum. Çık gel oğlum” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?