USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ankara-İstanbul arasına 1 milyar Euro'luk yeni otoyol

Ekonomi - Akyazı ile Ankara arasında hizmet veren, Bolu Tüneli’nin de içinde bulunduğu otoyola, kardeş otoyol geliyor. 1 milyar euroya mal edilecek ve 200 kilometre uzunluğunda olacak Akyazı-Ankara Otoyolu, gidiş geliş 3’er şeritli olarak planlandı.

Ankara-İstanbul arasına 1 milyar Euro'luk yeni otoyol
26-08-2023 10:09
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023-2028 yılları arasında hayata geçirilecek proje ve yatırımlar ile 2053 yılı ulaştırma ve altyapıda ortaya konan hedef ve projeleri açıklayarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

5 YILDA 544 KİLOMETRE OTOYOL

Otoyol yatırımlarına ilişkin bilgiler veren Bakan Uraloğlu, “2028 yılına kadar 544 kilometre yeni otoyolu ağını da inşallah bitirmiş olacağız. Aydın-Denizli Otoyolu İzmir’e bağlantıyı sağlarken diğer taraftan da Antalya’ya bağlantıyı sağlayacak. Turizm destinasyonunda Antalya ile Denizli’yi ve İzmir’i de bu koridorla birleştirmiş olacağız” dedi.

“AMANOSLAR İLE GAZİANTEP SANAYİ DENİZE ULAŞACAK”

Amanoslar için de bu yıl ihale yapılacağını dile getiren Uraloğlu, “Bizim eskiden beri gündemimizdeydi, Amanoslar’ı geçen hem demir yolu, hem de otoyol hattımızı planladık, bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. Gaziantep sanayisini denize ulaştırmış olacağız, bu anlamda da kıymetli. Ve İskenderun sahilinde sıkışmış olan sanayi bölgesini artık Amanoslar’ın arkasına, Hassa tarafına doğru da ciddi bir genişleme imkânı sağlamış olacağız. Esasında biz hani sadece bir ulaştırmayı değil gerçekten bütün projelerimizde ülkemizin ekonomisine ve gelişmesine nasıl katkı sağlarız, onu da düşünüp planlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KARDEŞ OTOYOL GELİYOR

Akyazı ile Ankara arasında hizmet veren, Bolu Tüneli’nin de içinde bulunduğu otoyola, kardeş otoyol geliyor. 1 milyar Euro’ya mal edilecek ve 200 kilometre uzunluğunda olacak otoyol, gidiş geliş 3’er şeritli olarak planlanıyor.

HIZLI TREN PROJELERİ...

Ayrıca Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni Hızlı Tren Projesi de 2028’de bitirilecek. 344 kilometrelik güzergahta 350 kilometre sürat yapılabilecek Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı’nda 120 kilometreyi bulan 52 tünel inşa edilecek.

Eskişehir-Antalya Hızlı Tren Projesi de planlanıyor. Tamamlandığında İstanbul Antalya arası 4 saat 45 dakikaya, Eskişehir Antalya arası ise 2 saate düşecek.

293 kilometrelik Kırıkkale-Samsun, 513 kilometrelik Samsun-Trabzon-Sarp ve ihale aşamasında olan 143 kilometrelik Çatalca-Çayırova, 192 kilometrelik Aksaray-Yenice Hızlı Tren Hattı ise planlanan diğer projeler arasında yer alıyor. Yeni yapılacak hatlar ile birlikte yük taşımacılığında demiryolunun payı 5 yılda 4 kat artırılarak, 38 milyon tondan 146 milyon tona çıkarılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?