USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akreditasyonu başarı ile geçtiler

Akreditasyonu başarı ile geçtiler
09-01-2024 09:38
Google News

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) tarafından akredite edildi.


Yükseköğretim Kurulu Kalite Birimi (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Türkiye’deki tek kuruluş olan TUADER, eğitim-öğretim süreçlerinde yüksek standartları sağlayan üniversiteleri akredite ediyor. Öğrencilerin hem eğitim gördükleri süre boyunca, hem de mezun olduklarında kazanacakları değerli çıktıları önemseyen TUADER, turizm sektörüne daha nitelikli, daha bilinçli ve daha kalifiye personel yetiştirilmesine katkı sağlıyor.


Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, TUADER’in üniversiteleri 9 ayrı kategoride değerlendirdiği akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Turizm İşletmeciliği Bölümü için başvurusu yapılan akreditasyon süreci, bölüm öğretim elemanlarının ekip çalışması ve yönetimin liderliğinde büyük bir kararlılıkla sürdürüldü. Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci ve Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Emrah Öztürk, Öğr. Gör. Ali Bolat önderliğinde başlatılan akreditasyon süreci, Akreditasyon Komisyon Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Yıldırım Yıldırım’ın yönlendirmeleri ile istenen fiziki belgelerin toplanması, periyodik olarak yapılan sürekli iyileştirme ve bilgilendirme toplantıları, fikir mütalaaları, görev paylaşımları sonucu süreç başarılı bir şekilde tamamlandı.


Titiz bir değerlendirmenin ardından Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Bölümü 3+3 yıl olmak üzere 6 yıllığına “Tam Akredite” olmaya hak kazandı. Bu anlamda Yükseköğretim Kurulu’nun yetkilendirdiği TUADER tarafından 2029 yılına kadar Akçakoca Turizm İşletmeciliği Bölümü kaliteli, standartları yakalayan, turizm öğrencilerine değer katan bir birim olarak değerlendirildi.


Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, köklü ve saygın bir geçmişe sahip olup, 2023 yılı itibariyle kuruluşunun 30. yılını kutluyor. Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bu deneyim ve birikimini Kaizen felsefesiyle sürekli olarak iyileştiriyor ve arttırıyor. 30.yıl anısına kitap çıkaran Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, elde ettiği bu başarı ile gelişime açık, sürekli olarak kendini yenileyen bir eğitim kurumu olduğunu kanıtladı. Program Öğretim Amaçları ile Program Öğretim Çıktılarını yenileyen Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, eskiden kalan ve artık işlemeyen uygulamalarını revize ederek, genç, çağdaş, yenilikçi bir görünüme kavuşmuş, katılımcı yönetim uygulaması ile birim içinde görev yapan tüm öğretim elemanlarının demokratik bir ortamda, güçlenen kurum kültürü ile iş yapmalarına imkanı sağlıyor. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, sürece liderlik ederek koordineli bir şekilde çalışılmasına, bilgi akışının kesintisiz devam etmesine, akreditasyon sürecinde öğretim elemanlarının moral ve motivasyonlarının yüksek kalmasına katkı sağladı. Tüm bu iyileştirmeler Türkiye’deki akreditasyon belgesi verme konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TUADER tarafından da olumlu karşılandı ve verilen yüksek puanlar ile Turizm İşletmeciliği Bölümü 6 yıllığına Tam Akredite olmaya hak kazandı. Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu; Kocaeli, Bilecik, Bolu, Zonguldak gibi illerde yer alan Turizm Fakülteleri arasında akredite olan tek Turizm İşletmeciliği Bölümü olarak bu başarının tüm paydaşlara değer katmasını temenni ediyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?