USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akbelen’de kesim tamamlandı

Akbelen ormanında Orman Genel Müdürlüğü tarafından 24 Temmuz 2023 günü sabah saatlerinde başlanan kesimin, dün itibarıyla tamamlandığı öğrenildi.

Akbelen’de kesim tamamlandı
30-07-2023 21:08
Google News

Akbelen ormanında Orman Genel Müdürlüğü tarafından 24 Temmuz 2023 günü sabah saatlerinde başlanan kesimin, dün itibarıyla tamamlandığı öğrenildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan ve 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından endüstriyel plantasyon alanı ilan edilen Akbelen ormanı 76 dönüm büyüklüğünde. Akbelen, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yüzde 93’ü endüstriyel odun üretimi fonksiyonlu, yüzde 7’si ise odun dışı ürün olarak planlamış ve kesime tabi ekonomik fonksiyonlu ağaçlandırma alanı olarak tanımlanmıştı.

Uzmanlar, Akbelen orman bölgesiyle ilgili yapılan teknik inceleme raporlarında yer alan 1964 tarihli hava haritalarında bölgenin sonradan yetiştirilen bir orman olduğunu ve ekosistemi birbirine bağlayan özelliği bulunmadığını belirtiyor. 

KESİMLER 29 TEMMUZ İTİBARİYLE SONA ERDİ

Akbelen ormanıyla ilgili bugüne kadar farklı kişi ve kurumlarca davalar açılmış ancak mahkeme tarafından yaptırılan 3 farklı bilirkişi heyetinin incelemeleri sonucunda, ormanın kesiminin ekolojik denge üzerinde iddia edildiği kadar etkisi olmadığı görülmüş ve kamu yararı gözetilerek karar verilmişti. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü gerekli çalışmaları tamamlayarak ormanın kesimine 24 Temmuz tarihinde başlayıp 29 Temmuz tarihinde sona erdirdi. 

Kesimin bitmesinin ardından Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ormandan ayrılacağı ancak bölgenin korunmasına devam edileceği belirtiliyor. Eylemcilerin ormana girişinin halen yasak olduğu Akbelen’de jandarma ve polis, bölgeyi korumaya devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?