USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Partili vekil Resul Kurt, Adıyaman'ın sorunlarını Bakan Işıkhan'a aktardı

Depremden en fazla etkilenen 4 ilin milletvekilleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Resul Kurt şehrin sorunlarını bakana iletti.

AK Partili vekil Resul Kurt, Adıyaman'ın sorunlarını Bakan Işıkhan'a aktardı
06-07-2023 20:09
Google News

Gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman’dan Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan ve Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, öbür illerin milletvekilleri ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Toplantıda Adıyaman ismine konuşan Milletvekili Resul Kurt, Adıyaman’ın 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde güçlü bir destek verdiğini, ekonomik ve sanayi gelişmişliği oldukça fazla komşu iller arasında kalması sebebiyle pozitif bir ayrımcılık beklediğini, özellikle esnaf ve iş insanlarının teşvikler konusunda taleplerini aktardı.

Toplantıda şehrin sorunlarını dile getiren Milletvekili Kurt, "Ağır hasarlı olan SGK Müdürlüğü için prefabrik bina ihtiyacının karşılanması, bina, araç ve personel eksiğinin tamamlanması, SGK prim desteği verilmesi, 4/b (Bağ-Kur) primlerinin sene sonuna kadar alınmaması ve 2024 senesinde da yüzde 50 indirimli alınması, işyeri yıkılan esnafın Bağ-Kur priminin 2 sene süreyle işsizlik sigortası fonundan karşılanması, işyeri yıkılan esnafın geçmiş dönem SSK ve Bağ-Kur borcunun silinmesini istiyoruz. Aynı zamanda depremde yaşamını yitirenlerin 1. dereceden yakınlarının kamuya personel alımında öncelikle tercih edilmesi ve kadroya alınması, TYP personel sayısının artırılması ve sürenin uzatılması, TYP personeline mesleki eğitim verilerek bu süreçte sanayi ve istihdama katkı sağlayacak özellikli iş kuvveti yetiştirilmesi, öbür illerden Adıyaman’a gelmek isteyen kamu görevlilerine koşulsuz tayin hakkı verilmesi ve isteyenlerin Adıyaman’a tayinlerinin yapılmasını istiyoruz" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?