USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Partili Özcan'dan depremzedelere kin kusan paylaşımlara tepki

14 Mayıs seçimlerinin ardından depremzedelere hakaret eden şahıslara AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’dan tepki geldi.

AK Partili Özcan'dan depremzedelere kin kusan paylaşımlara tepki
18-05-2023 21:39
Google News

Seçimlerden önce depremzedelere ücretsiz konut dağıtacağını söyleyenlerin depremzedelerin kendilerine oy vermediğini görünce kin kusmaya başladıklarını kaydeden Özcan, “Sosyal medyada yardıma muhtaç insanlara ağıza alınmayacak hakaretler ettiler. Bu yapılanları gördükçe insanlar ne kadar doğru bir karar verdiklerinin farkına varıyor” dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak depremden hemen sonra başlattıkları “Evin Evimdir” kampanyası ile Ankara’da 58 bin depremzede aileyi sıcak yuvalara kavuşturduklarını kaydeden Özcan, “Bugün yine muhalefet tarafından kapı dışarı edilen, hizmet alamayan depremzede ailelerimize bütün ilçe belediyelerimiz ve teşkilatlarımız ile yardım etmeye hazırız. Bütün depremzedelerimize kapımız sonuna kadar açık. Hiçbir depremzede ailemiz sahipsiz değildir. Devletimiz, AK Parti teşkilatlarımız ve milletimiz depremzede ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderecek güçtedir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan afetzedeleri tehdit ederek, yaptıkları yardımlardan dolayı pişman olduklarını söyleyen hadsizlere ise depremzedelerden cevap gecikmedi.  Yapılan yardımlara karşılık olarak CHP’nin banka hesaplarına para gönderen depremzedeler, dekontların üstüne de “Depremzedelerin içtikleri suların para iadesi, haram edenlere iletirsiniz.” notunu yazdı.
ANKARA- Seçimlerden önce “hiç kimseyi ayrıştırmadan, kimsenin kimliğini, tarzını, inancını sorgulamadan, kardeşçe, bayrağımızın altında huzur içinde yaşayacağız” diyerek seçmenin gözünü boyamaya çalışan Millet İttifakı’nın gerçek yüzü seçimden hemen sonra ortaya çıktı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 İlde oy kullanan depremzedeler, tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanınca 6’lı Masa’nın seçmeni depremzedelere gönderdiği yardımları diline dolayarak ağıza alınmayacak hakaretler etti.

14 Mayıs seçimlerinden sonra depremzedelere yaptıkları yardımları dillerine dolayarak ağıza alınmayacak hakaretler eden, tehditler savuran kendini bilmezlere, depremzedeler yapılan yardımların karşılığı olarak CHP’nin banka hesaplarına gönderdikleri paralarla cevap verdi. Depremzedelere tehdit ve hakaretler savuran ahlaksızlara tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da, “Hiçbir depremzede vatandaşımız sahipsiz değildir. Biz AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak hizmet alamayan, barınma sorunu yaşayan her ailemizin yanında olmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

YALAN HABERLER YAYIP OY TOPLAMAYA ÇALIŞTILAR

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 3 buçuk ay gibi kısa bir süre geçerken depremin yaraları hızla sarılmaya devam ediliyor. Depremin yaşandığı ilk dakikadan itibaren afetzedelerin yanında olan AK Parti hükümetini karalamak için “Devlet bölgeye ulaşamadı, insanlar enkaz altında hayatlarını kaybetti” yalan haberler yaymaya çalışan muhalefet bir de depremzedelere sadece kendileri sahip çıkıyormuş gibi algı yaratıp seçimlerde oy toplamaya çalıştı. Depremin üzerinden geçen süre içerisinde AK Parti hükümeti devletin bütün imkanları ile afetzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için var gücüyle çalışmaya devam ederken, depremin ilk günlerinde bölgede boy gösteren muhalefet ise bir daha bölgeye uğramadı.

DEPREMZEDELER MUHALEFETİN OYUNUNU SANDIKTA BOZDU!

Muhalefetin oyununu 14 Mayıs seçimlerinde sandıkta bozan afetzedeler oylarını Cumhur İttifakından yana kullanırken, muhalefetin kirli yüzü bir kez daha gün yüzüne çıktı. Seçim günü Millet İttifakı yerine Cumhur İttifakına oy veren depremzedelere karşı karalama kampanyası başlatan Millet İttifakı seçmeni sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolar ve paylaşımlarla depremzedelere kin ve nefretlerini kustular. 

PARA İADESİ İLE CEVAP VERDİLER

Afetzedeleri tehdit ederek, yaptıkları yardımlardan dolayı pişman olduklarını söyleyen hadsizlere ise depremzedelerden cevap gecikmedi.  Yapılan yardımlara karşılık olarak CHP’nin banka hesaplarına para gönderen depremzedeler, dekontların üstüne de “Depremzedelerin içtikleri suların para iadesi, haram edenlere iletirsiniz.” notunu yazdı.

“AFETZEDELERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Depremzedelere karşı yapılan insanlık dışı paylaşımlara tepki gösteren AK Parti Ankara Milletvekili Hakan Han Özcan, “AK Parti olarak depremin ilk anından itibaren bölgede her türlü çalışmayı yaptık. Depremzedelerimizin bütün ihtiyaçlarını gidermek için milletimiz ile birlikte hala bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti Ankara İl Başkanlığı olarak sadece biz bin kişilik çadır kent kurduk. Çocuklarımız için Pedagog ve Psikolog ekip görevlendirdik. Bununla birlikte ‘Kardeş Aile Projesi’ni hayata geçirdik. Ayrıca ‘Evim Evindir Projesi’ ile 58 bin ailemizi 19 belediye ve 25 ilçe başkanlığımız ile birlikte sıcak yuvalara kavuşturduk. Seçimlerden önce depremzedelere ücretsiz konut dağıtacağını söyleyenler, depremzedelerin kendilerine oy vermediğini görünce kapı dışarı etmeye başladı. Sosyal medyada yardıma muhtaç insanlara ağıza alınmayacak hakaretler ettiler. 14 Mayıs’ın ertesi günü bütün kin ve nefretlerini depremzedelerin üstüne kusmaya başladılar. AK Parti İl Başkanlığı olarak muhalefetten hizmet alamayan, ihtiyacı giderilmeyen bütün vatandaşlarımızı Ankara’ya davet ediyoruz. Hiçbir vatandaşımız, afetzedemiz sahipsiz değildir. Bütün belediyelerimiz ve teşkilatlarımız ile afetzedelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?