USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Partili Mustafa Varank'tan İsveç'in NATO üyeliği için "somut adım" şerhi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, 'NATO zirvesi, hükümetimizin ortaya koyacağı perspektifi değiştirmeye yetmez ise İsveç'in üyeliğine parlamentonun bir mensubu olarak 'Hayır' oyu vereceğim' dedi.

AK Partili Mustafa Varank'tan İsveç'in NATO üyeliği için
13-07-2023 01:38
Google News

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Türkiye damgasını vurdu. Kritik kararların alındığı zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine destek vermeyi kabul ettiği açıklaması Avrupa gündemindeki yerini koruyor. 

Türkiye, söz konusu desteğine karşılık Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin hızlanması, F-16’ların modernizasyonu, yaptırımların kalkması ve NATO bünyesinde ortak koordinasyon merkezi kurulması gibi kazanımlar elde etmek istiyor. 

Ancak İsveç'in NATO'ya üyeliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerinin onayı ile gerçekleşeceği için bütün gözler oy verecek milletvekillerine çevrildi.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR VE TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERİLEN DESTEK

Öte yandan, AB üyesi ülkede Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesinin yanı sıra FETÖ ve PKK olmak üzere terör örgütlerine verilen destek nedeniyle İsveç'in NATO’ya girmesine "Hayır" oyu verecek çok sayıda milletvekili bulunuyor.

VARANK'TAN "SOMUT ADIM" ŞARTI

Süreç devam ederken AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsveç’in taahhütlerini yerine getirmemesi halinde "Hayır" oyu vereceğini vurgulayarak, "Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeler Türkiye'nin güvenlik kaygılarını giderecek, uluslararası işbirliklerinin önünü açacak somut adımlar atmadıkça millet iradesinin tecelligâhı TBMM'nin bu yönde alacağı karar bellidir" ifadelelerini kullandı. 

"İSVEÇ'İN ÜYELİĞİNE 'HAYIR' OYU VERECEĞİM"

Varank sözlerinin devamında da "NATO zirvesi, hükümetimizin ortaya koyacağı perspektifi değiştirmeye yetmez ise İsveç'in üyeliğine parlamentonun bir mensubu olarak ‘HAYIR’ oyu vereceğim" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeler Türkiye'nin güvenlik kaygılarını giderecek, uluslararası işbirliklerinin önünü açacak somut adımlar atmadıkça millet iradesinin tecelligâhı TBMM'nin bu yönde alacağı karar bellidir.

NATO zirvesi, hükümetimizin ortaya koyacağı perspektifi… https://t.co/xhxDlCzlwn

Mustafa Varank (@varank) July 10, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?