USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK PARTİ GAZİANTEP’TE ÇIKIŞA GEÇTİ

Gaziantep’te son yapılan kamuoyu anketi, Ak Parti’nin çıkışa geçtiğini ortaya koydu. Son ankete göre, Ak Parti yüzde 57’yi bulurken, CHP ve MHP yerinde saydı.

AK PARTİ GAZİANTEP’TE ÇIKIŞA GEÇTİ
20-05-2015 16:08
Google News
Ak Parti’nin oy artışında, kararsız seçmenin istikrarı tercih etmesi önemli etken olarak dikkat çekiyor.

 

Seçime 17 gün kala partiler propaganda çalışmalarını sürdürürken, kamuoyu anketleri ile de seçmenin nabzı tutuluyor. Gaziantep’te son yapılan kamuoyu araştırması 7 Haziran seçimleri ile ilgili bazı ipuçları verdi.

 

AK PARTİ YÜKSELİŞTE

 

Gaziantep’te son yapılan kamuoyu anketine göre, Ak Parti’nin Gaziantep4te oyları yüzde 57 civarında. Aynı anket firmasının Nisan ayı başında başında yaptığı ankette Ak Parti’nin oy oranı ise yüzde 51.5 idi. Mayıs ayı başında yapılan ankette ise, Ak Parti’nin oyu yüzde 53 olarak gözüküyordu. Geride kalan 2 haftalık süreçte Ak Parti’nin oyunu yüzde 4 oranında artırıp yüzde 57’ye yükseltmesi dikkat çekti.

 

MUHALEFET YERİNDE SAYIYOR

 

Anket sonuçlarına göre, CHP ve MHP ise yerinde sayıyor. CHP’nin Nisan ayı başında olan yüzde 21’lik oy oranını son ankette de koruduğu gözlenirken, MHP’nin ise yüzde 14 civarında olduğu ortaya çıktı.

 

KARARSIZ SEÇMEN KARARINI VERİYOR

 

Ak Parti’nin oylarındaki yükselmenin nedeni olarak, kararsız seçmenin yavaş yavaş kararını vermesi olarak gösteriliyor. Panrtilerin nisan ayı başında sahaya inmesinin ardından, Ak Parti’nin oy oranını yüzde 6 civarında artışında, seçmenin seçim sonrasındaki istikarın devam etmesi yönündeki düşüncesi ağır basıyor. Mehmet Demir
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?