USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’den Gastroantep’e Tam Not

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde stant açan firmaları tek tek gezerek ziyaret etti.

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin’den  Gastroantep’e Tam Not
18-09-2023 14:38
18-09-2023 14:43
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’in güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için 16-24 Eylül tarihlerinde 5’incisi düzenlenen GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girerek bu yıl iki festivali içinde barındırıyor.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat ÇETİN, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN başta olmak üzere, GastroAntepFest’in kazandırılmasında ve yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

ÇETİN, yaptığı açıklamada, ‘Genelde Türkiye’ye özelde ise Gaziantep’e uluslararası kültür sanat markası kazandırmak için başlatılan Kültür Yolu Festivallerinin Türkiye Yüzyılı’nın önemli projelerden birisi’ olduğunu söyledi.

Pandemi ve deprem gibi Asrın Felaketi afetlerin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye’nin kültürel anlamda yaptığı şehrin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayan organizasyonların önemli olduğunu kaydeden Çetin, GastroAntep Festival alanındaki esnafı tek tek ziyaret etti.

Stant açan esnafın ve Gazianteplilerin yakın ilgisiyle karşılaşan İl Başkanı Murat ÇETİN, Gaziantep’te üretilen ürünlerin Türk ve Antep mutfağı turizminde hedeflere ulaşmanın en önemli kültür başlıklarından olduğunu söyledi.

Gaziantep’in kültür ve sanatla iyileşmesi lazım.diye konuşan Başkan ÇETİN, sözlerine şöyle devam etti;

Tarihin ve kültürün lezzetle sanata dönüştüğü GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, 8 gün boyunca konserlere, tiyatrolara, sergilere ev sahipliği yaparken, gastronomi dünyasının en ünlü ve Michelin Yıldızlı Şefleri ile söyleşiler, workshoplar düzenlenecek. Sektör temsilcileri ve yazarlarla paneller yapılacak. Gastronominin kalbi bir kez daha Gaziantep’te atacak. 400’den fazla kültür ve sanat etkinliği için yerli yabancı herkesi GastroAntep Kültür Yolu Festivaline davet ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?