USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları, "Sultan Alparslan Otağı"nın da kurulduğu millet bahçesinde başladı.

Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri başladı
23-08-2023 22:38
Google News
Bitlis

SOLOTÜRK'ün, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve farklı illerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yer aldığı etkinliklere vatandaşlar ilgi gösterdi.

Etkinlik alanına gelerek çadırları gezen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Bitlis Valiliği, Ahlat Belediyesi ve Okçular Vakfı işbirliğiyle etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Ahlat'ın, Anadolu'nun tapu senedi, medeniyetin yeniden yükseltme iradesinin adı ve dosta güven düşmana korku veren yükselişin mührü olduğunu belirten Karaömeroğlu, şöyle konuştu:

"Ahlat geçmişte birçok savaş sahnelerine şahitlik etmiş, birçok medeniyeti ağırlamış ve birçok kültürü bir arada barındırmış İslam dünyasının ortak mirasıdır. Bundan dolayı Kubettül İslam unvanına mazhar olmuştur. Yaklaşık 10 bin civarı abide eseri barındıran Ahlat'ımız tarihte olduğu gibi günümüzde de önemli bir yere sahiptir. Camileri, kümbetleri, abidevi mezar taşları, medrese, köprü ve zaviyeleriyle adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Ahlat jeopolitik konumuyla, tarihi ve kültürel kimliğiyle her dönem önemini muhafaza etmiştir. Her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu kutsal beldemizi ecdadımızdan devraldığımız gibi gelecek kuşaklarımıza da aynı hassasiyetle devretmekle mükellefiz. Bundan 952 yıl önce bu toprakları bize vatan yapan Sultan Alparslan ve şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin."

Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ise her yıl 26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferi şehitlerini yad etmek amacıyla Ahlat'ta buluştuklarını söyledi.

"Bin yıl önce olduğu gibi bugün de biriz, beraberiz, kardeşiz, hep bir, beraber ve kardeş olacağız diye haykırıyoruz, yürüyüşümüz kutlu olsun." diyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Büyük zaferi bize armağan eden Sultan Alparslan'a ve ordusuna selam olsun. Bize bir vatan emanet ettiler. Bu vatan ebediyen bizim olacak. 1071'de Sultan Alparslan ile Selçukluyuz, Fatih Sultan Mehmet Han ile Osmanlıyız, 1919-1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilelebet var olacak büyük güçlü Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bin yıllık zaferimizi kutluyoruz. Her yıl Malazgirt ve Kubbetül İslam Ahlat'ta buluşuyoruz. Malazgirt, Çanakkale ve milli mücadele ruhuyla, bugün Recep Tayyip Erdoğan ile dünyaya duyurduğumuz ve ölümüne demek suretiyle Malazgirt ruhunun bu topraklarında mayalı olduğunu 15 Temmuz'da hep birlikte bütün dünyaya gösterdiniz. Sizleri kutluyoruz, tebrik ediyoruz."

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban da etkinlik alanının dolduğunu bildirerek, "Bin yıldır bu topraklardayız. Tam da işin başladığı yerdeyiz. Burası toplanma yeriydi. Şanlı zaferi elde ettiğimizden bu yana bu topraklara kim kem gözle yaklaştıysa yok oldu, milletimiz var oldu, olmaya devam edecek." dedi.

Etkinlikler kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi tarafından gerçekleştirilen "Üzüm Salkımı" gösterisi törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Törene, Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, kurum amirleri, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?