USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Afet dönemlerine özel mevzuat değişikliği: Çok ağır cezalar geçerli olacak

Adalet Bakanı Bozdağ afet dönemlerine özel olmak üzere mevzuatta değişiklik yapılacağını ve bazı suçlara karşı çok ağır cezaların geçerli olacağını açıkladı. İçişleri Bakanı Soylu da fahiş kira artışına tepki gösterip vatandaşa çağrı yaptı.

Afet dönemlerine özel mevzuat değişikliği: Çok ağır cezalar geçerli olacak
25-02-2023 15:21
Google News

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da deprem bölgelerine ilişkin son durumu aktardı.

Adalet Bakanı Bozdağ, deprem bölgesinde devam eden soruşturmalara ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, "Hiçbir enkaz delil tespiti yapılmadan kaldırılmadı. Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmada 7 bin 598 müstakil binada delil tespiti tamamlandı, 612 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, 184'ü tutuklandı" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Yağma konusunda vaka sayısı 4'tür. Tutuklu sayısı da 4'tür. Sosyal medyaya yansıyan paylaşımların asılsız olduğu ortaya çıktı. Hırsızlıktan 179 kişi tutuklandı.

Şu ana kadar 5 tane nitelikli dolandırıcılık vakası oldu, 7 kişi tutuklandı.

HİÇBİR SORUŞTURMADA GİZLİLİK KARARI YOK

İsias Otel ve diğerleriyle ilgili verilmiş gizlilik kararı yok. Şu anda hiçbir soruşturma hakkında gizlilik kararı yoktur.

Mevzuatlarımızı önemli ölçüde gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koymuştur. Adalet Bakanlığı olarak ceza mevzuatımızı ve diğer mevzuatlarımız konusunda hazırlık içindeyiz.

AFET DÖNEMLERİ İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Örneğin deprem döneminde yaşanan sıkıntılardan istifade ederek haksız kazanç elde etmek isteyen gayriahlaki, gayrihukuki kazanç elde etmek isteyenlerle ilgili yeni yaptırım dönemine geçeceğiz. 5 liralık kirayı 20 yapıyor ya da başka başka hizmetlerde... Çok ağır cezalar olacak. Bunlar özel düzenlemeler. Afet durumlarında olacak."

FAHİŞ KİRA ARTIŞI YAPANLARA TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şu açıklamaları yaptı: 

"Kaldırılacak enkazları sadece aşağı yukarı hesap edebiliyoruz. Bir ilçenin enkazı sadece 3-4 ay içinde bitirilebilecek. Sadece Antakya'da 15 milyon ton enkaz kaldırılacak.

Arama kurtarma çalışması yapılan bina sayısı 26 binin üzerinde. 3 Hollanda büyüklüğü olan 110 bin kilometrekarelik bir alanda bu depremle karşı karşıya kaldık.

Fahiş kira artışları deprem kadar acıtıcı bir gerçek. Bu bizi üzmektedir. Vatandaşlarımızdan karakol, 112 dahil başvurabilecekleri her yere başvurmalarını istiyoruz.

Kiracı çıkartmak doğru bir yaklaşım değildir. Deprem bölgesindeki şehirlerin boşaltılması ve nefeslendirilmesi; gerek arama kurtarma çalışmalarının gerek enkazların hızlı şekilde kaldırılması için strateji olarak uyguladık.

GEÇİCİ ESNAF ALANLARI OLUŞTURULACAK

Bazı alanlarda geçici esnaf alanları oluşturarak şehrin hareketliliğini sağlayabilecek adımlar atılacak.

"ASKER KIŞLADAN GEÇ ÇIKTI" İDDİASI

Uluslararası yardım istediğimiz yerde zaten kendi polisimiz, askerimiz teyakkuz halinde. Tezviratlar yakışmadı, ayıp edildi. Yıpratmanın şu dönem içinde kimseye bir faydası olmayacağını, hep birlikte buradan çıkmanın ve buradan bir umut oluşturmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?