USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'li Senatör Menendez'den Rum kesimine Pile desteği: Türkiye için skandal sözler

Menendez Pile-Yiğitler Yolu'na ilişkin konuşurken, 'Türkiye'ye karşı kınamadan eyleme geçin' mesajı verdi. Türk askerini işgalci olarak nitelendiren Menendez son TSK askerinin adadan ayrılmadan barışın gerçekleşmeyeceğini iddia etti.

ABD'li Senatör Menendez'den Rum kesimine Pile desteği: Türkiye için skandal sözler
25-08-2023 10:08
Google News

GKRY'yi ziyaret eden Menendez, Rumların mücadelelerine katkılarından dolayı madalya aldı. Amerikalı yetkili Pile-Yiğitler Yolu'na ilişkin konuşurken, "Türkiye'ye karşı kınamadan eyleme geçin" mesajı verdi.

MEMENDEZ'E MADALYA

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesine başkanlık eden New Jersey Senatörü Bob Menendez'e, Rumların mücadelelerine katkı ve "Helenizm"e hizmetlerinden dolayı Havari Barnabas Altın Madalyası verdi.

Rum basınında yer alan haberlere göre, çeşitli temaslar için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan Senatör Menendez, Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Dimitriu ile bir araya geldi.

Ziyaretlerin ardından Başpiskoposluk Sarayı'na geçen Menendez'e, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 3 Georgios tarafından Rumların mücadelelerine katkılarından dolayı Havari Barnabas Altın Madalyası verildi.

SKANDAL SÖZLER

Menendez, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin 'Uyanık olması' gerektiğini belirterek 'Erdoğan'ın tutumu her an değişebilir' dedi. BM'ye çağrıda bulunan Menendez, kalıcı bir barış için bölgeye elçi göndermeleri gerektiğini söyledi.

Menendez, KKTC'de 40 bine yakın Türk askeri hakkında yine skandala varan ifadeler kullanarak adanın dünyanın en askerileştirilmiş üssüne dönüştüğünü öne sürdü. Türk askerini işgalci olarak nitelendiren Menendez son TSK askerinin adadan ayrılmadan barışın gerçekleşmeyeceğini iddia etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?