USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

9 kişinin öldüğü ve 2 katı kaçak olan binayla ilgili iddianame hazırlandı

9 kişinin öldüğü ve 2 katı kaçak olan binayla ilgili iddianame hazırlandı
17-01-2024 15:38
Google News

Adıyaman’da 2 katı kaçak olan 4 katlı bina, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Binada aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti. Binayla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.


Adıyaman merkez Mehmet Akif Mahallesi’nde aynı aileden 9 kişinin hayatını kaybettiği 4 katlı binayla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


Binayı yapan müteahhit O.K.’nin eşi M.K., çocukları A.K., S.K., Y.K., torunları M.B.K., O.K., A.K., gelinleri F.K. ile F.K. depremde hayatını kaybetti.


İddianamede, O.K. ile fenni mesul ve statik müellifi M.N.K. hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıldan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis talep ediliyor.


Bilirkişiler tarafından hazırlanan raporlarda binanın 3. ve 4. katının kaçak olduğu, kolon ve kiriş bağlantılarının standartlara uymadığı, binanın yapım tarihinde geçerli olan ilgili mevzuata yeterince uyulmadığı, dönem itibarıyla teknik şartlara aykırı davranıldığı yer aldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?