USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı

BAYKAR'ı hedef alan Ali Babacan'ın şimdi de 6'lı masada elini güçlendirmek için masanın altında olduğu söylenen HDP'nin kapatılma ihtimali üzerinden yeni planlar yaptığı ortaya çıktı.

6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı
25-01-2023 13:29
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler için 14 Mayıs tarihini açıkladı ancak altılı masada adaylık tartışması devam ediyor. Altılı masa yarın 11. kez bir araya gelecek ancak cumhurbaşkanı adayın açıklanması beklenmiyor. Daha önce yaptığı açıklamada BAYKAR'ı hedef alan ve masanın gizli ortağı HDP ile yakın temaslarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, bugünkü köşesinde önemli bir kulis bilgisini paylaştı.

Yavuz Donat'ın 'Derin Kulis' adlı yazısı şu şekilde;

Gazi Caddesi... Hasan Paşa Hanı... Barış Kahvesi... Sanat Sokağı... Ulu Cami Meydanı... Yüksek Kahve... Sülüklü Han... Yanık Çarşı... Esnaf Çay Evi... Bakırcılar Çarşısı... Yenikapı Caddesi...

Siyasetin, seçimin konuşulduğu yerler.

Hangi parti HDP ile temasta?

HDP ile temasları kimler yürütüyor?

Ali Babacan'ın İHA-SİHA takıntısının perde arkası nedir?

HDP henüz kapatılmadı... Ama... HDP'nin mirası üzerine bugün kimler, ne tür hesap peşinde?

Kahvede... Kahvaltı salonunda... Bu soruların cevapları konuşuluyor... İsim isim.

Bugün... Bölgeden... Derin kulis notları.

ALİ BABACAN'I KARŞILAYANLARIN ÇOĞU HDP'Lİ

Diyarbakır HDP örgütü ile DEVA Partisi örgütü, temas halinde... Kapalı kapılar ardında. Ali Babacan, Diyarbakır'a geldi... 2020 sonbaharında... 600 araçlık konvoyla karşılandı. Daha sonra Diyarbakır'a yine geldi... Yine coşkulu karşılama.

Bugün, deniliyor ki:

Babacan'ı karşılayanların çoğu... HDP'li.Babacan'ın Diyarbakır annelerini ziyaret edeceği konuşuluyordu... Son anda vazgeçildi.

BABACAN'DAN HDP'YE ATILAN GÜL

Hatırlayalım... HDP'nin bir açıklaması olmuştu... SİHA'lar, bir dönemin Beyaz Toros'larına benzetilmişti. Beyaz Toros ile kastedilen... "Derin devlet... Yargısız infaz... PKK'nın finans kaynaklarını yönetenlere suikast." Ali Babacan'a gelince... Türkiye'nin gururu olan İHA'ya, SİHA'ya taş attı. Bu taş... Bölgede... "Babacan'dan HDP'ye atılan gül" olarak yorumlanıyor. Konuşuluyor ki: HDP kapatılırsa... Adayları seçime ya bağımsız girecekler ya da Babacan'ın DEVA Partisi listelerinden.

Ali Babacan, El Pais'e konuştu: İsveç ve Finlandiya soruna cevapAli Babacan, El Pais'e konuştu: İsveç ve Finlandiya soruna cevap

Akşener ile Babacan arasında basına kapalı 2 saatlik görüşme!Akşener ile Babacan arasında basına kapalı 2 saatlik görüşme!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?