USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

4 şirket son anket sonuçlarını yayımladı! İkinci tura günler kala çarpıcı oranlar

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna çok az bir süre kala ANAR, İvem, ASAL Araştırma ve muhalefet yanlısı KONDA Araştırma son anket sonuçlarını yayımladı. Dört araştırma şirketinin sonuçlarına göre; seçimi Erdoğan farkla kazanıyor.

4 şirket son anket sonuçlarını yayımladı! İkinci tura günler kala çarpıcı oranlar
26-05-2023 16:09
Google News

ANAR anket şirketi Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçmen Eğilimleri Araştırmasını yayınladı. "28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusunun sorulduğu ankette Başkan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53.4 alırken yedili masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 46.6'da kaldı.

 

ANAR Araştırma'nın anketin yapılış şekliyle ilgili açıklaması şöyle:

"Araştırma 23-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemi kullanılarak yapılmıştır.

Araştırmanın örnek büyüklüğü 6010'dur. Örneklem büyüklüğü %95 güven düzeyinde olup +- 1.26 hata payı ile hesaplanmıştır.

İBBS-2 düzeyde 26 bölgeyi temsilen 26 ilde gerçekleştirilen araştırmada cinsiyet, yaş ve parti kotaları uygulanmıştır.

Araştırma yurt içi seçmeni kapsamaktadır. Yurt dışı seçmen dahil edilmemiştir. Kararsızlar dağıtılmıştır."

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi ise 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53.4 ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 46.6 çıktı.

26 İLDE 2 BİN 184 KİŞİYLE YAPILDI

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 19-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin dahil toplamda 26 ilde 18 yaş ve üzeri toplamda 2 bin 184 kişiyle yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. 

ERDOĞAN %53.4 KILIÇDAROĞLU %46.6

Farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden yaş,cinsiyet ve eğitim kotalarına bağlı kalınarak yapılan araştırmada, verilerinin kontrolleri ve bilgisayar analizi yapılmasının ardından kararsızlar, sandığa gitmeyeceğim ve hiçbiri yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 53.4 ve Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 46.6 çıktı.

CUMHURBAŞKANLIĞI İKİNCİ TUR SEÇİMLERİNDE HANGİ ADAYA OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? (KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA)

Recep Tayyip Erdoğan: %53.4
Kemal Kılıçdaroğlu: %46.6

KONDA ARAŞTIRMA'NIN SON ANKETİ

Bilindiği gibi muhalif anket şirketi 'KONDA Araştırma' 14 Mayıs seçimlerine kadar olan süre zarfında ilk tur seçimlerine çok uzak rakamlar içeren anket sonuçları yayımlamıştı.

KONDA Araştırma da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs'taki seçimde yüzde 52,7 oy oranıyla Kılıçdaroğlu'nun önünde olduğunu gösteren son anket sonuçlarını yayımladı.

KONDA'nın 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği anket çalışmasına göre; 34 ilin merkez dâhil 108 ilçesine bağlı 154 mahalle ve köyünde 3607 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşmeler yapıldı.

Şirketin verdiği bilgilere göre; araştırma, Türkiye’nin 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil edecek yurt içi seçmenlerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki siyasal eğilimlerini de yansıtıyor.

ANKET ÇALIŞMASININ YAPILDIĞI İLLER

Araştırma kapsamında gidilen iller: 

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

KONDA'nın verilerine göre; araştırmaki hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,63, yüzde 99 güven aralığında yüzde +/- 2,15.

SONUÇLAR DİKKAT ÇEKTİ

28 Mayıs'taki seçim için 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan anketin sonuçlarına göre kararsızlar dağıtıldığı takdirde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.7, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.3'lik oy alıyor.

İVEM ARAŞTIRMA SON ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI

İvem Araştırma da 28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yüzde 53.8'le Başkan Erdoğan'ın kazanacağını, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 46.2'de kalacağını açıkladı.

İvem Araştırma, "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması; Türkiye genelinde 24 - 26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye temsili 42 il, 176 ilçe ve bunlara bağlı temsili kırlarda tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma sistemi ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemi ile 4.494 kişi ile görüşülmüştür. ANDKS ( Tüik Adrese dayalı Nüfus kayıt Sistemi) verileri baz alınarak yapılmış olup, araştırmanın hata payı (%) +/- 2, ve 0,95 güven sınırları içerisindedir. Araştırmada TÜİK verilerine göre Türkiye temsili SES (Sosyo Ekonomik ve Demografik Statü) düzeyinde yaş, cinsiyet ve eğitim kriterleri baz alınmıştır." açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?