USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

30 dakikada botoks etkisi sağlıyor! Yaş aldıkça gençleşin

Cildinizde zamanla kırışıklık, ince çizgiler ya da sarkma gibi yaşlanma belirtileri gözle görülür hale gelir. Aynaya her baktığınızda cildinizi genç görmek istiyorsanız cildinize iyi bakmanız gerekir. 20'li yaşlardan itibaren cildinize bakım uygulayarak cildinizin yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Vücutta zamanla azalan kolajen üretimi kırışıklıkların daha belirgin hale gelmesine sebep olur. Ancak yaşlanmayı geciktiren ve cilt hücrelerini yenileyen yöntemlerl

30 dakikada botoks etkisi sağlıyor! Yaş aldıkça gençleşin
05-12-2022 14:45
05-12-2022 14:49
GAZİANTEP
Google News

Genç, sağlıklı ve aydınlık bir cilde sahip olmak her kadının hayâli... Ancak zaman ilerledikçe ciltte azalan kolajen üretimi cildin yaşlanmasına sebep olur.

Cildiniz yaşlandıkça kırışıklıklar ve ince çizgiler daha belirgin hale gelir. Cildinizi gençleştirmek için estetik işlemler yaptırmak yerine cildinize düzenli bir şekilde bakmanız önerilir.

Cildinize bakım yapan ve cilt kırışıklıklarını azaltan doğal yöntemler ile 20'li yaşlardaki gibi genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

CİLDİN KIRIŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Nemsiz kalan bir cilt çok erken yaşlarda kırışmaya başlar. Cilt aşırı kuruduğu için ince çizgiler görünür hale gelir ve ciltte pul pul dökülmeler meydana gelir.

Cildin güçlenmesi için ve yaşlanmayı durdurmak için mutlaka nemlendirici kullanmanız önerilir.

Özellikle 30'lu yaşlara geldiğinizde gündüz ve gece mutlaka nemlendiricinizi uygulamayı ihmal etmeyin.

Gündüz cildi yormayan hafif ürünler tercih ederken gece, yoğun formülleriyle cildi tamir eden nemlendiricileri seçebilirsiniz. Nemlendirici seçerken cilt tipinizi göz önünde bulundurmayı unutmayın.

CİLT HÜCRELERİNİ YENİLEYEN RETİNOL 

Yaşlanma belirtilerine karşı en etkili silahlardan biri olan retinol cildi korur ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur Retinol ile cildinizi besleyebilir, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü ortadan kaldırabilirsiniz. Retinollar cildi gençleştiren muhteşem ürünlerdir.

Retinol içerikli serumları cilt bakım rutinine dahil ederek her zaman genç kalabilirsiniz. Ancak retinol kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Eğer cildinize retinolü gündüz uyguluyorsanız mutlaka üzerine güneş kremi uygulamalısınız.

HER CİLT TİPİNE UYGUN YEŞİL ÇAY 

Yeşil çayın sağlığa faydaları herkes tarafından bilinir. Yeşil çayın sağlığa olduğu kadar cilde de faydası çoktur.

Yeşil çay koyu cilt lekerinin görünümünü hafifletir. İçerisinde K vitamini sayesinde göz altı morluklarını giderir. Yeşil çay cilde kolajen desteği sağlar. Yeşil çayın içindeki kolajen daha genç bir cilt görümüne sahip olmanızı sağlarken, serbest radikallere de savaş açıyor.

Yeşil çay harika bir cilt temizleyici görevi de görür. Gözenekleri arındırarak yağ, kir ve makyaj kalıntılarını temizler.

Bir kabın içerisine çok az miktarda su ve bolca yeşil çay koyup kaynatın.

Ardından üzerine eşit miktarda bal ve limon suyu katın ve güzelce karıştırın

Temiz cildinize bu karışımı sürün ve 30 dakika bekleyin.

Haftada 1-2 kez tekrar edin.

ARGAN YAĞI 

Argan yağı genellikle saçları beslemek ve güçlendirmek için kullanılır. Argan yağı cilt sağlığını korumak ve yaşlanma karşıtı bakım yapmak isteyenler tarafından da çok sık tercih ediliyor.

Argan yağı en popüler doğal yağlardan biri ve düzenli kullanıldığında cilt üzerinde harikalar yaratıyor. Argan yağı cilde ne depoluyor. Cildin yenilenmesine destek oluyor. Bu sayede cildin yaşlanmasını ve kırışmasını engelliyor. İnce çizgilerden şikayetçiyseniz Argan yağı kullanmaya bir şans verebilirsiniz.

Argan yağını temizlenmiş cildinize birkaç damla masaj yaparak uygulayın.

Parmaklarınızla tüm yüz bölgenize nazikçe Argan Yağını uygulayın.

Haftada 2-3 kez argan yağını kullanabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?