USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

2023 Genel Seçimleri Öncesi Gaziantep'te Siyasi Durum

2023 Genel Seçimleri yaklaşırken partilerin oy oranlar ile ilgili anketlerde hız kazandı. Gaziantep’te gerçekleştirilen bir ankette Cumhur İttifakı’nın oy oranlarının düşüş eğiliminde olduğu görülürken Millet İttifakı’nın oylarındaki yükseliş dikkat çekti.  

2023 Genel Seçimleri Öncesi Gaziantep'te Siyasi Durum
02-02-2023 14:54
02-02-2023 14:56
GAZİANTEP
Google News
Yapılan anket ve araştırmalara göre Gaziantep'te AK Parti’nin oy oranı yüzde 40'a yakın. Bu düşüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gördüğü ve Gaziantep teşkilatı ve yerel yöneticileri uyardığı belirtiliyor.
MHP DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE
Ak Parti’de düşüş dikkat çekerken Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde de düşüş görülüyor. Seçimler yaklaşırken vatandaşın tercini aday olacak isimlerin doğrudan etkileyeceği düşünülüyor.  
CHP KISMEN YÜKSELİŞTE
Cumhur İttifakında yaşanan düşüşe karşın Millet İttifakının büyük ortaklarından olan CHP'nin oyları kısmen yükselişte gibi görünüyor. Yükseliş eğiliminin birazda genel seçimlerde gösterilecek adaylara göre şekilleneceği belirtiliyor. 
İYİ PARTİ PUANI ARTTIRIYOR
Gaziantep'te, İYİ Parti’nin oy oranı İl teşkilatındaki sorunlara rağmen kısmen yükselişte. İl teşkilatındaki sorunlar giderilmeye başlarken İYİ Parti’nin oylarının arttırmasının gösterilecek adaylara bağlı olduğu ifade ediliyor.
HDP'DE DÜŞÜŞ VAR 
Geçtiğimiz seçimlerde 3. parti olarak meclise giren HDP’nin oy oranlarında da düşüş gözleniyor. Anketlerde HDP’nin geçen seçimlerdeki oy oranının bir iki puan altına düştüğü belirtiliyor.
 DİĞER PARTİLERİN DURUMU
Araştırma sonuçlarına göre, 2023 seçimlerinde ilk kez seçimlere katılacak olan partilerden Yeniden Refah Partisi’nin oy oranını arttırdığı yönünde olurken diğer partilerde bir artış görünmüyorlar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?