USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

14 Mayıs'ta büyük rekor mu geliyor? Muhalefetin 2018-2023 hezimeti ortaya çıktı

7'li masanın dün İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitingde, alanın boş kalması muhalefet tarafında büyük hüsrana neden oldu. Ortaya çıkan görüntüler, 2018'de kaybettikleri seçimdeki kadar kalabalık bile toplayamadıklarını gözler önüne serdi.

14 Mayıs'ta büyük rekor mu geliyor? Muhalefetin 2018-2023 hezimeti ortaya çıktı
07-05-2023 16:39
Google News

   Haber7-Özel

Türkiye'nin gelecek yüzyılının seçimi olarak görülen 14 Mayıs seçimlerine yönelik geri sayım devam ederken, seçimler için yapılan mitinglere hız verildi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi kapsamında 7'li masanın dün düzenlediği İstanbul Maltepe mitinginde ise büyük bir hüsran yaşandı.

7 PARTİ, 7 CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI MEYDANI DOLDURAMADI

7'li masa paydaşları dün Maltepe sözde 'Büyük İstanbul mitingi'ni gerçekleştirdi. Millet İttifakı'nın seçime sayılı günler kala milyonları toplayarak gövde gösteresi yapmak istediği miting büyük bir hüsranla sonuçladı.

Mitinge Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.



Kürsüye cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve 7 cumhurbaşkanı yardımcısı adayının çıkacağının günler öncesinden ilan edilmesine rağmen Maltepe miting alanında beklenen kalabalık yer almadı. Miting alanının drone ile çekilen görüntülerinde büyük boşluklar yer alması ve alanın doldurulamamış olması seçim öncesi heyecan oluşturmak isteyen 7'li masada endişeye neden oldu. 

MUHARREM İNCE KADAR BİLE KALABALIK BULAMADILAR

Maltepe dün gerçekleştirilen mitingin 2018 yılında Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde düzenlenen Maltepe mitingiyle karşılaştırılmasında ise ilginç bir sonuç ortaya çıktı. 2018'de İnce'nin aday olduğu dönemde Maltepe miting alanının görüntüleri incelendiğinde alanın daha kalabalık olduğu görüldü. İki görüntünün yan yana konularak detaylı analiz edilmesinin ardından 2018'de Maltepe miting alanının daha kalabalık olduğu dönemde bile cumhurbaşkanlığını kazanamayan Millet İttifakı'nın, 14 Mayıs seçimlerinde kazanma ihtimalinin çok düşük olduğunu ortaya çıkardı. Öte yandan Maltepe miting alanının boş kalması, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yeni bir rekorla mı seçilecek?" sorusunu akıllara getirdi.

2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 52.6 oranında oy alırken, Muharrem İnce ise yüzde 30.6 oranında oy almıştı. Milletvekili tarafında ise Cumhur İttifakı yüzde 53.7, Millet İttifakı yüzde 33.9 oy almıştı.

HÜSRAN SONRASI TWİTTER'DA 2018 MİTİNGİNİN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILDI

Maltepe mitinginin ardından sosyal medyada da ilginç paylaşımlar yapıldı. 7 partinin ve 7 cumhurbaşkanı yardımcısının miting alanını dolduramamasını gururuna yediremeyen Millet İttifakı destekçileri, 2018'deki Muharrem İnce'nin Maltepe mitinginin fotoğraflarını 2023 Maltepe mitingi şeklinde paylaşmaya başladı.



Bazı isimler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı mitinginden görüntüleri alarak Maltepe mitingi diye paylaştı. Bu paylaşımları yapan CHP'ye yakınlığıyla bilinen şarkıcı Mustafa Sandal ve firari Can Dündar Tweetlerini kaldırmak zorunda kaldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?