USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

11 yaşındaki uyuyan kızını bırakıp darbecilere karşı çıktı! Şehit düştü

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde şehit yakınları Haber7'ye konuştu. Şehit Türkan Türkmen Tekin'in eşi Ramazan Türkmen, o gece 11 yaşındaki kızlarını uyurken bırakıp vatan için havalimanına koştuklarını söyledi.

11 yaşındaki uyuyan kızını bırakıp darbecilere karşı çıktı! Şehit düştü
13-07-2023 20:08
Google News

    Haber7-Özel

Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve seçilmiş hükümetini ortadan kaldırmak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup üniformalı teröristler, bundan tam 7 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi harekete geçti. Türk halkının silahlarını Türk halkına doğrultan eli kanlı teröristler, o gece vatandaşlar tarafından hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine milyonlar kentlerin meydanlarına ve havalimanlarına koştu. 251 kişinin şehit 1491 kişinin de yaralandığı kanlı gecede alçaklar emellerine ulaşamadı. Devletine sahip çıkan milyonlarca kişi, ülkeyi darbeci teröristlere teslim etmedi. O gecenin en büyük kahramanları şüphesiz ki 251 şehidimiz oldu. Vatanı için canının veren şehitlerimizin yakınları 15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde Haber7'ye konuştu. Şehit yakınları yaşananları anlatırken, hepsi tek bir düşüncede hem fikir oldu. Haber7'ye açıklamalarda bulunan şehit yakınları 'Allah öyle bir geceyi bir daha yaşatmasın' dedi.

KIZINI EVDE UYURKEN BIRAKIP VATAN İÇİN KOŞTU

15 Temmuz gecesi 11 yaşındaki uyuyan kızını uyandırmaya kıyamayarak vatanı kurtarmak için darbeci teröristlere karşı Atatürk Havalimanı'na doğru yola çıkan Türkan Türkmen Tekin, alçakların vatandaşların üzerine sürdüğü tankın altında kalarak şehit oldu. O anlarda yanında olan eşi Ramazan Tekin, yaşananları şöyle anlattı;

O gece evdeydik biz eşimle birlikte oturuyorduk. Akrabalarımızdan haber geldi darbe oluyor diye. Ben dedim ki bir bakalım ne oluyor anlayalım diye ama eşim 'hayır Ramazan vatan elden gidiyor' dedi. Bana ben 2 rekat namaz kılana kadar sen toparlan dedi. Ben de tamam dedim. 11 yaşındaki kızımız evde uyuyordu. Onu uyandırmaya kıyamadık Allah'a emanet edip çıktık eşimle birlikte. 

Esenler Dörtyol meydana kadar yürüdük. Cumhurbaşkanımızın Atatürk Havalimanı'na geleceğini öğrenince oraya gitmeye karar verdik. Çevre yolunda vatandaşlar büyük bir bayrak getirdi, onu tutarak havalimanına doğru yürüdük. Yolda tanklar geliyor diye bağırdılar, aşim solumdaydı benim arkama dönmemle birlikte tank eşime ezdi. Hemen eşimi hastaneye kaldırdık. 3-4 saat ameliyatta kaldı. Ameliyathanede eşim şehit  oldu. 



Geçen 7 yılda acısının hiç dinmediğini belirten Ramazan Tekin, "Biz can verdik, ama vatanımızı vermedik hainlere. Devlet olmadan millet olmaz diye düşünüyorum. Ben eşimi kaybettim ama vatanımızı kaybetmedik." dedi. 

POLİSTEN SİLAHINI İSTEDİ

15 Temmuz'un kahramanlarından biri de darbe gecesi televizyondan darbe bildirisini duyunca Harbiye'deki TRT binasına koşan Fahrettin Yavuz oldu. Haber7'ye konuşan şehit Fahrettin Yavuz'un eniştesi Mehmet Ellidokuz, o gece yaşananları "Fahrettin 15 Temmuz akşamı namazını kılıp arkadaşlarıyla beraber yola çıktı. Harbiye'de TRT binasının karşısında darbeciler ateş ediyordu. Fahrettin orada polislere yaklaştı 'Biliyorum yapamayacağınızı ama nolur şu silahını verin bana şu hainlerden bir iki kişi alayım aşağıya' dedi. Polis de böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledi. Orada bir TOMA vardı. Fahrettin TOMA'nın arkasına yanaştı silah sesleri kesilince o arkadaşlarından ayrılarak 5-10 metre ileriye çıktı. 'Ben binaya çıkacağım' dedi. O anda yukarıdan aşağıya o lanet kurşun geldi." diyerek anlattı.

TERÖR SEMPATİZANLARINA TEPKİ

Enişte Mehmet Ellidokuz yetkililere seslenerek terörle ilişkisi olan insanları Türkiye Cumhuriyeti topraklarından ihraç edilmesini istediklerini söyledi. Terör sempatizanlarına da tepki gösteren Ellidokuz "Bazı insanlar diyor ki yazık 25 yıldır cezaevinde yatıyorlar. 25 sene değil, ya ihraç ya ölüm olması lazım bana göre. Bizim topraklarımızda yaşatılmamalılar." ifadelerini kullandı. 

DARBECİLER AMBULANSIN MÜDAHALE ETMESİNİ BİLE ENGELLEDİ

15 Temmuz diğer bir kahramanı ise darbe girişiminde merkez olarak kullanılan noktalardan biri olan Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde şehit edilen Samet Cantürk oldu. Şehit Samet Cantürk'ün amcası Nazım Cantürk, Samet'in Ankara Kahramankazan Belediyesi'nde işçi olarak çalıştığını belirterek o gece Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla beraber sokağa çıktığını söyledi. Amca Cantürk "Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra Samet'te arkadaşlarıyla birlikte belediyenin önünde toplandılar sonra da Akıncı Üssü'ne gittiler. Sabaha karşı oraya askerler geliyor, beklerken sivillere ateş açıyorlar. O anda Samet'te geri dönünce ensesinden vurulup şehit oldu." dedi. 

Darbecilerin uzun bir süre şehit ve yaralılara ambulansların bile müdahale etmesini engellediğini belirten Nazım Cantürk, "Bende polis memuruyum o gece görevliydim. Çok geç öğrenebildik Samet'in durumunu. En çok üzüldüğüm konu annesi babası yoktu Samet'in. Babaannesiyle yaşıyordu." şeklinde konuştu. 

DEVLETİMİZ BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Devletin geçen 7 yılda kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Nazım Cantürk, "Aradan geçen 7 yılda hiçbir şey değişmedi. Acımız azalmadı. Allah'tan darbe gerçekleşmedi. Şehitlerimiz, gazilerimiz, vatandaşlarımız devletimize sahip çıktı. Bugün hala içimiz acıyor. Ama devletimizden Allah razı olsun. Gelenimiz gidenimiz hiç eksik olmuyor. Kaymakamımız, belediye başkanımız sürekli yanımızda." dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?