USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları” başladı. Yerli ve yabancı birçok firmanın katıldığı Kültür ve Turizm buluşmaları renkli görüntülere sahne oldu.

1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları başladı
02-09-2023 14:08
Google News

1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları Şanlıurfa Fuar merkezinde kapılarını açtı. Türk Hava Yolları sponsorluğunda, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Malezya, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Rusya ve Almanya'dan turizm ve seyahat yazarları ile yabancı influencerler'in katıldığı Kültür ve Turizm Buluşmalarında 160 stant kuruldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve protokol üyeleri tarafından 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri fuar merkezinde kurulan stantları gezdi.

Açılış töreninde Beyazgül'e Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli de eşlik etti.



Şanlıurfa'nın tarihi birçok değere sahip olduğunu anlatan Beyazgül, ‘'Burada tarihi birçok değerlerimizden Göbeklitepe'den başlayarak her döneme ait değerlerden bahsetmek mümkündür. Şanlıurfa'nın bir diğer özelliği ise tarihin her dönemine ait tarihi eserlerin burada olmasıdır. O günkü kültür bu gün burada hoşgörüye dönüşmüştür. Hoşgörü yazılarda aranmaz, kitaplarda aranmaz, eğer hoşgörü ve cömertliği nasıl hoş görüye dönüştüğünü görmek istiyorsanız bu şehrin adı Şanlıurfa'dır. Bizim kaybetmememiz gereken değerlerden biri de maddi olmayan bu güzel değerlerdir. Esas korumamız gereken değerlerimiz de belki bunların ötesindeki değerlerimizdir. Maddi olmayan değerlerimizdir. En büyük projem 2 buçuk milyon Şanlıurfalının kardeşliğidir. Bugün de aynı iddiadayım. Şehrin ayağa kalkması için tüm dinamiklerin, tüm güçlerin bir araya gelmesi lazım. Biz bunu yapacağız ve bunu yapmaya mecburuz. Çünkü Şanlıurfa'nın hak ettiği yere gelmesi için buna hepimizin ihtiyacı var. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak devam edeceğiz. Stant açan ve Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimiz kente çok büyük değer kattı” diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa'nın turizm alanında birçok potansiyele sahip olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?