USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MEYDAN FIRILDAK GENÇLERE KALDI

26-04-2021

Türkiye’nin ve Gaziantep’in gündemine yetişemiyoruz artık. Başımız dönüyor resmen.. 128 milyar dolar dışında her şey unutulup gidiyor. En çok bir hafta süren skandal olayların sonuncusu 2 milyar dolarla sırra kadem basan genç vurguncu oldu. Hatırlarsanız bir de çiftlik bank vurgunu olmuştu bu ülkede. Tosun lakaplı Mehmet Aydın para kazandırma vaadi ile kişilerden topladığı 500 milyon ile sırra kadem basmıştı. Ama Kripto alım satımı yapılan Thodex kurucusu olan Faruk Fatih Özer, Tosun’a rahmet okutacak şekilde 2 milyar dolarla kaçtı.

BİR FOTOĞRAF HER KAPIYI AÇIYOR

Artık rakamlar o kadar büyük ki milyon dolarlar, yüzbinler kesmiyor bu fırıldakları. Çünkü ülkede acayip bir vurgun fırsatçılığı yaşanıyor. Kapağı siyasete atanların büyük bölümü iktidar partisine yapışıyor ve ülke çıkarları yerine kişisel menfaatte birleşen bu dolandırıcılar, bakanlar başta olmak üzere, ulaşabilenlerin Cumhurbaşkanıyla çektirdiği fotoğrafları suiistimal ediyorlar. Bir fotoğraf yetiyor tüm kapıları açmaya. Yanına da bir milletvekili oğlu veya kendisini alarak gidilen makamlarda çekilen o fotoğraflar yetiyor. İhalelerde de işe yarıyor o fotoğraflar. Burada bu fotoğraf konusuna değinmek istiyorum. Ülkeyi yönetenlerle şehri yönetenlerin fotoğraf işlerinde hassas olması lazım. Geçmişte Vali Muammer Güler yasa dışı işler yapan ve kumarcı oldukları bilinen bir derneğin açılışını yapmıştı. Haliyle bir sürü fotoğraflar çekilmişti. Tabii bunda o derneğin lokalini bir basın birliği işleteceği için Vali açılışına gitmişti. O kişiler sorgulamamıştı bile. İlerleyen süreçte dernekte kumar oynatılmaya başlandı ve baskınlar sonrası kapatıldı. Ama Vali’nin kumarbazlarla fotoğrafları oldukça sansasyon yaratmıştı. Demem o ki, üst düzey yöneticiler ve bürokratlar fotoğraf çektirdikleri kişilere dikkat etmeli.  

AK PARTİ’DE ESKİ GENÇLERİN YERİNDE YELLER ESİYOR 

Aslında özellikle AK Parti’nin gençlik kolları tam da bu genç cenahın ve bazı fırsatçıların sıçrayıp kolay yoldan para kazanıp köşeyi dönme adresi oldu. Bir zamanların o övdüğüm ve yaptıkları çalışmalarıyla takdir ettiğim AK gençliğinin yerinde şimdi yeller esiyor. Şimdiki çocuklar maşallah cin gibi. Önceki gençler öyle ihale işlerine filan girmezlerdi. Tek amaçları partilerine hizmetti. Sonradan açıldılar. Partiye hizmet adı altında izlenen politika kendilerine güç devşirmeye dönüverdi. Onun için AK gençlik artık kolay para kazanma derdinde. Bu nedenledir ki, büyük kesim Ankara’da. Her yönüyle iktidar gücüyle kendilerine rant elde hesabına düşmüş durumdalar. İşte arada kripto işine giren ve inanılmaz büyüme sağlayanlarda olabiliyor. Milyonluk ihaleler bize devasa gibi gelse de, bu çocuklar için çerez parası niteliğine dönüşüverdi. 

KRİPTOYA PARA KAPTIRANLARA ÜZÜLMÜYORUM 

Aslında işin trajikomik tarafı ney biliyor musunuz. Bu parmak kadar çocuklar denilen fırlamalara para kaptıranların sayısının yüzbinlere ulaşması. Hemde aklı başında görünen kesim bunlar. Baksanıza şu son vurguna, Thodex olayında Faruk Fatih Özer’e 400 bine yakın insan para yatırmış. Niye çünkü kolay para kazanma hırsı. Bir zamanlar Banker Kastelli vardı bu ülkede. Ve bankerler furyası vardı. Köşe başlarında bankerler türemişti. Çay ocaklarında bankerlik yapılıyordu. Evini, arsasını dükkanını satanlar götürüp verdiler paralarını bu dolandırıcılara. Şimdi yıl 2021 olmuş aynı şey bu kez biraz daha modern adıyla Bitcoin veya kripto işlerinde. Valla aralarında Gaziantep’ten çok sayıda insanın olduğunu duyuyoruz. Belki de söylemiyorlar ama en yakınlarım için bile söz konusu. Kimse kusura bakmasın, asla üzülmüyorum onlara. Hele evini barkını satan, çoluğunun çocuğunun geleceğini adeta kumara yatıran veya borçlanıp bu işlere girenler varsa, inanın üzülmüyorum.  

ZİMEM GEÇİCİ ÇÖZÜM OLSA DA İYİDİR 

İnsanlar aç gezerken, esnaf işyerlerini kapatırken, meslek sahipleri boşta kalırken, liyakatli insanlara değer verilmezken, kenar semtlerde evlerinde peyniri zeytini göremeyenler var iken, kripto veya Bitcoin işlerine girenlerin toplumun bu gerçeğine karşı duyarsız kalmalarını kabullenemiyorum. Daha geçen hafta yazdım, Gaziantep’in görünmeyen yüzünü. Bu şehirde o kadar fakir insan var ki, gerçekten onların varlığı bizleri derinden üzüyor. Sayın Vali Davut Gül, bir ara yine yaptığı durumları kötü olanlara el uzatma uygulamasına geçmesi elbette sevindirici. Bazı mahallelerde 400 bakkal ve 120 fırına borçlu olan ve adına ZİMEM defteri denilen borç defterini satın alacak hayırseverleri organize etmesi çok yerinde bir hareket elbette. Ama yine söylüyorum bu işler böyle yaparak bitmez. Bu bir nefes aldırma uygulamasıdır. Asıl olan o fakir ve yardıma muhtaçların ev ve iş ihtiyaçlarını karşılayabilecek sistemdir. 2-3 ay sonra o insanlar yine borçlanacak. Çünkü gelirleri olmayan, çalışamayan, iş bulamayanların sayısı her geçen gün artıyor. Esnaf batıyor, işveren iflas bayrağını çekiyor. Bir şey daha var tabi, bu tür yardım işlerinde. Gaziantep’te yardım denilince hep belli isimlere gidiliyor. Bir gün onlar da “yeter artık tek biz mi varız” derlerse seyreyleyin cümbüşü. 

SON SÖZÜM GAZİANTEP FK’YA 

Duyduklarımıza, gördüklerimize, işittiklerimize kahroluyoruz resmen… Son olarak kaleci Günay’ın yediği halt kulübün tarihine kara bir olay olarak geçecek. Gerekçelerini asla ciddiye almıyorum. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ben olayın bütününe bakıyorum aslında. Başıboş kulübün içerisi tam evlere şenlik. Menajerler cirit atıyor, Günay efendinin arkadaşı da menajermiş, o da onun internette bilmem ne oyunu varmış da 10 bin lirasını kurtarma adına 200 bin liradan fazla parasını kaptırmış. Ne zaman Kasımpaşa maçı öncesi Meslektaşım Emre Bol “Gaziantep FK’nın Kasımpaşa ile oynadığı maçın 2-0 lık skoruna bahis oynandı” diyor. Bakıyoruz gerçekten Kasımpaşa 2-0 öne geçiyor. Daha sonrası zaten evlere şenlik. Enver Cenk ve Bilal bu işte bankaya para yatıranlar. Televizyona çıkıyor bu üçü de gizledikleri bazı şeyler açıkça belli oluyor. Peki bu kadar kepazelikten sonra kulüp yönetimi ne yapıyor. Oyuncuları kadro dışı bırakıyor. Başka ? Bir Allah'ın kulu yöneticisi çıkıp ta tek laf etmiyor. Başkan Mehmet Büyükekşi futbolun içinde gelen birisi olmadığı için neler olup bittiğini bilmiyor tabii. Bilse yanına menajeri alıp seyahat eder mi, onu protokolde oturtur mu. Yazacak ve söyleyecek o kadar çok şey var ki kulüpte hangi birisini söylesem ki. İşte Erzurum’da geldi yendi gitti. Zaten teknik adam komedi resmen. Boş yere verilen milyonlara yazık değil mi bu adama. Sayın Vali Davut Gül’de çırpınsın dursun sanayicilerden para toplamak için.  

MEYDAN FIRILDAK GENÇLERE KALDI - Ökkeş Özekşi - Haftaya Bakış

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR