USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZİANTEP YENİDEN CHP'NİN KALESİ OLUR MU?

28-06-2021
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 250’ye yakın CHP’li belediye başkanının katılımıyla gerçekleşen ve üç gün süren Belediye Başkanları Çalıştayı sona erdi ancak arkada bırakılan sesler ve açıklamaların yankısı daha sürecek gibi.

Hele otelin arka kapısından girerek kimselere gözükmeden Kemal Kılıçdaroğlu ile özel görüşmeler yapan iş insanların çokluğu dedikoduları ayyuka çıkmışken…

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Belediye Başkanları Çalıştayı için geldiği Gaziantep’te çok önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep ile ilgili söylediği ‘’Gaziantep yeniden CHP’nin kalesi olacak ve ‘Gaziantep'in çarşılarında halkımızla birlikteyim. Esnaf, bu aralar iktidardan kimseyi buralarda göremediğini söylüyor. Saraylardan, saltanattan vakit kalmıyor herhalde halka...’ sözleri özellikle AK Parti Gaziantep cephesinden büyük tepki gördü.

Kılıçdaroğlu, Şahinbey Anıtı, Mavikent Sanayi Sitesi, Gaziantep Şehitler Abidesi, Bakırcılar Çarşısı ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinden Karayılan’ın gömütünü de ziyaret etti.


 
Bakırcılar Çarşısı’ndaki bir esnafın, “Bu yük çekilmez. Bu enkazı devralırsanız, Allah yardımcınız olsun”, bir başka esnafın da “Başkanım, ben salgında dükkânımı kapattım” sözlerine Kılıçdaroğlu, “Halledeceğiz” yanıtını verdi.

-GAZİANTEP BİR ZAMANLAR BİZİM KALEMİZDİ-

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Gaziantep'te maalesef 2 milletvekilimiz var. Burası nüfusu her geçen gün artan bir şehir. Kabahati kimsede aramıyoruz. Çünkü burası bir zamanlar bizim kalemizdi. Celal Doğan gibi efsane bir isim vardı burada. Ne oldu da böyle oldu. Ama Gaziantep'e sözüm olsun. Yeniden o günlere döneceğiz. En büyük desteği de Gazianteplilerden bekliyorum" dedi.

KAVGA EDENLERİ KAPININ ÖNÜNE KOYACAĞIM

Kılıçdaroğlu, "Hiç bir zaman kavga eden, birbiriyle savaşan bir örgüt istemiyorum. Bunları yapan olursa kapının önüne koyarım. Biz Gaziantep'te bir adım ileriye nasıl gideriz bunu düşünmeliyiz. Hizmet yarışı olacak. Partili arkadaşım önce Antepliyi düşünecek. Antep'te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı, ne ilçe başkanı uyumayacak"

Kendi partisine yönelik özeleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


 
“Antep nüfusu artıyor ama bizim milletvekili sayımız artmıyor. Kabahat kimde? Anteplilerde değil. Eksiklik, yanlışlık varsa bizde. Ama bu tabloyu değiştireceğim. Birbiriyle kavga eden, birbirlerini yiyen bir örgüt istemiyorum. Gün hizmet, çalışma günüdür. Bizim 2 milletvekilimiz var. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi, Celal Doğan gibi bir efsane vardı. Ne oldu da Gaziantep bu hale geldi? Hizmet yarışı olacak burada. Sorun değil, hizmet üretmeliyiz.’’

‘’Esnafımız düşünceli, yorgun ve umutsuz. Gelecekten umutlanmak istiyor. Bizi de coşkuyla karşıladılar. Tabi ki geçmişte de ülkemizde umutsuzluk, ekonomik sıkıntılar ve bazı problemler yaşandı ama ben ilk kez bu kadar umutsuz bir toplum görüyorum. Özellikle kadınlar, gençler ve esnafta umutsuzluk çok yüksek seviyede."


 
Şunu kabul etmeliyiz ki, CHP’nin 250 belediye başkanı ile Gaziantep’e yaptığı çıkarma asla küçümsenemez ve geçiştirilemez.

CHP, yerel yönetimlerdeki başarısını Türkiye iktidarına taşımak için izleyeceği stratejinin ayaklarını oturtmak ve olgunlaştırmayı hesaplıyor.

Kılıçdaroğlu’nun özellikle teşkilatlara verdiği mesaj çok önemliydi… Kavga etmeyin, kavga edeni kapının dışına koyarım…

Bu nedenle de gündeminde sürekli seçim istekleri bulunuyor, 2023’den önce erkem seçim talepleri bulunuyor.

Ancak diğer partilerde olduğu gibi CHP'de de kimse, seçimlerin zamanında, yani 2023'te yapılacağının garantisini veremediği için hazırlıklar bu olasılıklar da dikkate alınarak planlanıyor.

1989'da SHP'den sonra en büyük başarının kazanıldığı yerel seçimlerin ardından, partili belediyelerin başarısı, Türkiye iktidarının anahtarı olarak görülürken, yerel seçimlerde partiye ilk kez oy veren farklı kesimlerden seçmenin partide tutulmasına dönük atılacak adımlar hesaplanıyor.

CHP İKTİDAR OLUR MU?

Ekonomi, işsizlik, pandeminin esnafa ve çalışana getirdiği ağır yükler. Türkiye dört bir tarafla mücadele halinde. Hem dış güçler ve içte şer odakları ile savaş halinde.

Türkiye’de ne yaparsan yap ‘insanın cebine asla dokunma’ birinci kural budur.


 
Yurdum insanın öyle yeni anayasa, eski anayasa, demokrasi ve özgürlükler gibi bir derdi dün de yoktu bugün de yok.

Bu konuları aydınlar, gazeteciler, bilim insanları televizyonlarda tartışırken halkımız kahvelerde okey oynuyor, kadınlar ise dizi filmleri izliyor.

Geçelim...

İşsizlik, yoksulluk... Ekonomi…

Halkın gündeminde bunlar var!

Kırsal kesimde borçlar, hacizli topraklar, traktörler, mazot fiyatları, tohum, gübre.

Gaziantep’te CHP genel başkanı, kurmayları ve belediye başkanlarının gördükleri ilgi ve alaka nedeniyle mutlu ayrıldıklarını söylemek gerek.

Ancak, Gaziantep görüntüsü CHP’yi aldatır mı?

Sürekli eleştiren ve ortaya bir proje koyamayan CHP 2023’te neler yapabilecek, iktidara hazır mıdır?

Diğer bir değişle Gaziantep’i yeniden kalesi yapabilecek mi dersiniz!

Diyeceksiniz ki dedesi gördü, babası bir parça belki gördü, görmedi torunları hiç göremedi.

Bu gidişle de görürler mi bilmiyorum!

Bir şansları var.

İktidarı eleştirmemekten kurtulursa belki desem…

Uygun olur mu?

Cumhuriyet Halk Partisi tek parti dönemi ve İsmet İnönü’ nün Genel Başkanlığından sonra sadece bir kez o da on bir milletvekilini transferle saflarına katarak beş Ocak 1978’ de tek başına iktidar olabilmiş yirmi iki ay kalabilmiş..

Ülke tarihindeki beş askeri müdahalenin üçünün ardından halk partisi seçimden birinci parti olarak çıkmış olsa da, halkımız tek başına iktidar vizesi vermemiş.


 
Halkın oyuyla gelemeyen CHP askerin vesayetiyle birinci parti olsa da hükümet olamamış.

Ortaklaşa kurdukları hükümetlerin ömrü baharı görmemiş.

CHP zihniyetinin bu memlekette altmış senedir iktidarda olmadığını gösterir.

İktidarda olmayan bir “zihniyetin” yapıcılığını eleştirmek ne kadar yapıcıdır.

Muhalefette kalmak mı, iktidar olmak mı bu sorunun cevabı elbette çok önemli!

Cumhuriyet halk partisinin yaptığı tek iş…

Muhalefette kalıp bolca iktidarı eleştirmek olmuş…

İyi kötü her şeye karşı olmuş...

Şu da iyi oldu, ülkenin ve halkın menfaatine dedikleri hiç olmamış.

İktidara gelemeyince yaptıkları tek işleri eleştirmek...

İktidar olmayınca omuzlarına ülkenin taşıma yükünü almayınca sanatları eleştirmek.


 
Gerçekten CHP yıllardır ‘eleştirme’ dersine iyi çalışıyor.


 
Gelen giden başkan ve kadro ülke yönetiminde değil eleştirme yöntemine kafa yoruyorlar.

İktidarda eleştirecek bir şey bulamayınca kendilerini eleştiriyorlar.

Eleştirme sanatı CHP’de meslek olmuş.

Elbette iktidarın ve insanların eleştirecekler yanları olmalı.

Adı üzerinde muhalefet partisi…

Yılların deneyimli köklü partisi…

Çok partili demokrasiye geçildiği günden beri hep muhalefetten öteye geçememiş.

CHP neden tek başına iktidar olamadı ya da olamıyor.

Yılların partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri neden tek başına gelemiyor.

Parti genel başkanı ve teşkilatını eleştirenleri dışlıyorlar ondan mı?

Başarılı olanı biraz sivrilenleri partiden atıyorlar ondan mı?

Bunları çoğalta biliriz.

Bugüne kadar muhalefette kalan CHP şimdi erken seçim istiyor, sandığı halkın önüne getirin koyun diyor…

AK Parti 2002 yılından bu yana iktidar… AK Parti'ye karşı seçim zaferi yaşamamış olan CHP'nin Son mahalli seçimlerde kazandığı başarıyı da unutmamak gerek...

Seçmen tarafından tek başına iktidar olma şansı, fırsatı verilmeyen bu köklü siyasi partinin, önümüzdeki seçimlerde Millet ittifakı olarak gireceği seçimlerde neler yapacağını bekleyip görmek lazım…
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR