Gündem

Yüksek Sıcaklıklar Çarşamba Gününden İtibaren Hissedilecek

Dünyadaki iklim dengelerinin değişmesiyle olağan dışı hava olaylarında da artış yaşanıyor. Türkiye'de haziran ayının gelmesiyle sıcaklıklar da etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji, bu hafta için uyarıda bulunarak Afrika ve Basra’dan gelecek sıcaklıklara dikkat çekti. Bunaltıcı sıcaklıklardan etkilenmemek için ‘uzaktan çalışın’ önerileri yapıldı.

Yüksek Sıcaklıklar Çarşamba Gününden İtibaren Hissedilecek
10-07-2023 14:20
10-07-2023 14:27
GAZİANTEP

Yaz mevsimlerinin gelmesiyle Türkiye, sıcaklıkların etkisi altına girdi. Meteoroloji’nin haftalık hava tahminlerinde yer alan bilgiye göre Türkiye genelinde 11 Temmuz itibarıyla sıcak hava etkili olacak. Açıklamada, "Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Salı günü batı kesimlerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

'UZAKTAN ÇALIŞMA' TAVSİYESİ

Türkiye’yi etkisi altında alacak sıcak hava dalgasının Afrika ve Basra tarafından geleceği belirtilen bir paylaşımda “Maalesef geliyor... Hem de 2 koldan geliyor. Hem Afrika hem de Basra sıcakları yola çıktı. 12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren sıcakları iyice hissedeceğiz. Pik günler ise cuma, cumartesi ve pazar gözüküyor. Cuma günü işyerlerinin uzaktan çalışma yapması tavsiye edilir” denildi.

Hava Forum, İzmir için de uyarıda bulunarak, "14-15 Temmuz tarihlerinde (cuma ve cumartesi) İzmir'de sıcaklıkların gölgede 43-45 derecelere çıkması tahmin ediliyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR