Gündem

Yarıyıl tatilinde sportif etkinliklere büyük ilgi

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları eğlenceli ve öğretici etkinliklerle buluşturmaya devam edecek. “Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi” kapsamında düzenlenecek etkinliklerde öğrenciler, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı için bol bol moral depolayacaklar.

Yarıyıl tatilinde sportif etkinliklere büyük ilgi
19-01-2024 11:39
19-01-2024 11:43
GAZİANTEP

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları öğrenmeye teşvik eden ve birbirinden eğlenceli sportif faaliyetlerle buluşturan “Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi” ile öğrencilerin, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına bir katkı daha sağlayacak. Okul öncesi dönem ve ilkokul öğrencilerine yönelik planlanan etkinlik, çocukların 15 günlük tatil sürecini verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlayacak.
4-10 yaş aralığında 2 bine yakın öğrencinin katılacağı etkinliklerde geleneksel çocuk oyunları, sportif beceri koordinasyon parkurları, akıl ve zeka oyunları ile ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Velilere yönelik etkinliklerin de düzenleneceği programlarda anne-çocuk ve baba-çocuk etkinlikleriyle ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmelerine imkan sağlanacak.

“Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını sağlayacağız”
2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte karne sevinci yaşayacak öğrencileri, birçok farklı alanı kapsayan etkinliklerle buluşturacaklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarıyıl tatilinde düzenlenecek etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın, tatil süreçlerini sadece dinlenme değil, aynı zamanda öğrenme ve eğlenme fırsatına çevirmek istiyoruz. ‘Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi’ ile çocuklarımıza hem eğlenceli zamanlar yaşatacak hem de onların gelişimine katkıda bulunacak etkinlikler düzenleyeceğiz. Yarıyıl tatili boyunca düzenleyeceğimiz programda akıl ve zekâ oyunları atölyeleri, geleneksel çocuk oyunları uygulamaları, yaş grubuna özgü sportif faaliyetler, resim, müzik ve drama etkinlikleri gibi birçok farklı alanı kapsayan etkinlikler yer alacak. Gençlerimizi ise ‘Gençler Doğada Buluşuyor’ projemiz kapsamında doğada misafir etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda uzmanlarımız, öğrencilerimize bilgi ve deneyimlerini aktaracaklar. Velilerimizin büyük destekleriyle gerçekleştireceğimiz organizasyon, çocuklarımızın sosyal, kültürel ve bireysel gelişimine katkı sağlamayı sürdürecek. Tüm öğrencilerimize sağlıklı, keyifli ve bol bol moral depolayacakları bir tatil dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR