Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Cezayir Ulaştırma Bakanı Şarfa ile ikili ilişkileri görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir Ulaştırma Bakanı Yusuf Şarfa ile iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarını ele aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Cezayir Ulaştırma Bakanı Şarfa ile ikili ilişkileri görüştü
21-09-2023 18:09
Cezayir

Bakan UraloÄŸlu ve beraberindeki heyet, Cezayir UlaÅŸtırma Bakanı Åžarfa ile baÅŸkent Cezayir’de bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye-Cezayir ilişkilerinin son yıllarda stratejik bir ortaklığa dönüştüğüne dikkati çeken Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun'un eş başkanlığında kurulan "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi"nin her alanda ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir platform rolü üstlendiğini belirtti.

Denizcilik, kara ve demir yolu taşımacılığı, gemi sanayisi ve ulaÅŸtırma koridorları alanlarında iki ülke arasındaki iÅŸbirliÄŸinin önemine iÅŸaret eden UraloÄŸlu, "Afrika’ya açılan bir ulaÅŸtırma kapısı olarak gördüğümüz dost ve kardeÅŸ Cezayir ile Orta Asya ve Afrika arasında köprü vazifesi görecek taşıma koridorlarını ele almamız gerektiÄŸi inancındayım." dedi.

Bakan Uraloğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında da iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Afrika’ya açılan kapı niteliÄŸindeki Cezayir'in Türkiye için önemini vurgulayan UraloÄŸlu, Cezayirli mevkidaşı Åžarfa’yı en kısa zamanda Türkiye’ye beklediklerini söyledi.

Cezayir UlaÅŸtırma Bakanı Åžarfa da UraloÄŸlu’nun ziyaretinin Cezayir-Türkiye ortaklığına bu alanda bir yol haritası oluÅŸturacağını, özellikle deniz taşımacılığı, balıkçılık ve demir yolu inÅŸası alanlarında iÅŸbirliÄŸinin artacağını ifade etti.

Türkiye’nin baÅŸkent Cezayir’deki metro çalışmalarının tamamlanmasında yer alacağını belirten Åžarfa, Setif ve Seyyidi Bilabbas kentlerindeki tramvay yollarının inÅŸası için de görüşmeler yapılacağını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR