Gündem

TEKNOFEST İzmir sona erdi

Cumhuriyet'in 100. yılında İzmir'de ilk kez düzenlenen, detaylı ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bugün yapılan etkinliklerle tamamlandı.

TEKNOFEST İzmir sona erdi
01-10-2023 19:39
Izmir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğündeki organizasyon için hazırlıklar önceden yapıldı.

Türkiye'nin yerli uçan arabası AirCar, TEKNOFEST İzmir'de sergileniyorTEKNOFEST'te yeni girişimciler yetişiyorSelçuk Üniversitesi işbirliğiyle üretilen silahlar, TEKNOFEST İzmir'de tanıtıldıGaziantep Üniversitesinden öğrenciler, ödüllü projelerini TEKNOFEST'te sergilediTürkiye'nin ilk uçak fabrikası, GÖKBEY ve HÜRKUŞ'la yeniden hayata dönecek

Çiğli Havaalanı'nda 27 Eylül'de başlayan festival, 5 gün boyunca çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Festivale 29 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kurulan stantlarda yerli ve milli teknoloji gelişmelerini sağlayan kurum ve harcamaların sıra yanı özel sektöre ait birçok kurum ve üniversiteler, geliştirdikleri teknolojiler İzmirlilere tanıtım olanağı buldu.

Alanda sergilenen Gökbey Helikopteri, Bayraktar Akıncı, Kızılelma, TB3 gibi hava araçlarının önünde kullanıcının hatıra fotoğrafları çekildirdi.

Festival boyunca Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıkları envanterinde yer alan helikopter ve diğer hava araçlarıyla pilotlar gökyüzünde heyecan verici gösterilere imza atıldı.

Festivalde, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzayda çocuk parkı gibi pek çok aktivite yapıldı, bilim atölyeleri düzenlendi.

geleneksel ziyaretçiyi ağırlayan festival, özellikle hafta sonu yoğun ilgi gördü. Alana gelmek isteyenlerin uzun araç kuyrukları oluştu.

AA, ayaktayla TEKNOFEST'te yer aldı

Anadolu Ajansı (AA) 9. kez küresel iletişim ortağı olduğu organizasyona ilişkin anbean aktardı.

Festival alanında kurulan AA standında başlangıçta öğrenciler olmak üzere kayıtlı, muhabirliği deneyimlendi. Kameranın yüzünü geçerek, AA mikrofonuyla sunum yaptı.

Yarışmalar

Festival kapsamında "Turizm Teknolojileri ve Oyun" "Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri", "Engelsiz Yaşam Teknolojileri" ve "Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri" konulu girişim yarışması düzenlendi. Dereceye giren projelere yaklaşık 10 milyon liralık destek veriliyor.

Ülke genelinde Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin düzenlenecekleri ile "Makeathon" ve "Fikir Maratonu" yarışmaları düzenlendi.

Festivalin devam eden töreni bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.