Eğitim

Startup Weekend Karaelmas Başladı

Startup Weekend Karaelmas Başladı
07-01-2024 13:10

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Zonguldak Teknopark’ın organizasyonu ile düzenlenen, 48 saat sürecek Startup Weekend Karaelmas girişimcilik yarışması Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Çalışma Salonunda, girişimci adaylarının iş fikirlerinin yarıştığı 23 takım 65 öğrencinin katılımıyla başladı.


ZBEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta 23 ekibin iş fikirleri dinlendi. Açılışta konuşan Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, “Startup Weekend Karaelmas ile öğrencilerimize iş dünyasındaki pratik deneyimi kazanma şansı sunmayı amaçlıyoruz. Bu yarışma, öğrencilere kendi projelerini geliştirme, sunma ve değerlendirme becerilerini artırma fırsatı tanımaktadır. Ayrıca mentorluk imkânları ve ödüller, öğrencilerin girişimciliklerinin sürekliliğini daim kılarak inovasyonu teşvik ediyor ve gelecekteki kariyerleri için önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ise “Üniversitemiz öğrencilerinin girişimci ve fikir odaklı katılımlarından yana çok mutluyuz. 65 öğrencinin burada bulunması ve 23 iş fikrinin çıkmış olması bizler için çok kıymetlidir. Girişimcilik ekosistemine bir başlangıç sağlayan bu yarışma aracılığıyla ülkemizin geleceğine aydınlık olacak gençlerimizle her zaman olduğu gibi yine bir aradayız. Yarışmanın getireceği özgün fikirleri temenni ederek bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyoruz.” sözlerini dile getirdi. Girişimci adaylarına mentorlük sağlayan ve ilk günün akşamında adaylara destek olarak organizasyona katılan Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi, Hasibe Özgümüş ve Nurcan Yıldırım’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesinden sonra girişimci adayların yarışmadaki 48 saatlik süreci başladı.


Yarışmanın birinci gününde girişimcilere, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda görevli Öğr. Üyesi Gizay Daver tarafından “Finansal Planlama” ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay Saraç tarafından “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları” eğitimleri verildi. Mentorler ile fikir alışverişinde bulunan adaylar, iş fikirleri için çalışmalarını icra etti.



Startup Weekend Karaelmas Başladı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR