Gündem

Seçim bitti zam sağanağı başladı: Sigaraya 10 lira zam geldi

Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte yeni zamlardan da ilk sinyaller geliyor. Acı reçetenin şimdiden uygulandığı görülürken, bütçenin üzerindeki yükün de vergilerle hafifletileceği tartışılıyor. İlk hamleyi BTK yaptı.

Seçim bitti zam sağanağı başladı: Sigaraya 10 lira zam geldi
05-04-2024 11:56
05-04-2024 12:00
GAZİANTEP
Cep telefonu tarifelerinde artışa gidildi. Yeni ücret tarifesine göre yurtiçi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi. Öte yandan, Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Aybaş, sigaraya 9 lira zam geldiğini açıkladı.
Türkiye’de yerel seçimler öncesinde önlenen birçok zam furyası 31 Mart sonrasında harekete geçti.
Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bir sigara grubu markasına 9 TL zam geldiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aybaş, "1-10 Nisan arası zam geleceğini duyurmuştum, 'Seçim sonrası 10 TL zam gelecek' diye. 9 TL zam geçişi oldu." ifadelerini kullandı.
Aybaş, sigaraya yönelik zamların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
CEP TELEFONU TARİFELERİNE BÜYÜK ZAM
Daha seçimlerin ilk gününden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannamelerine vurgu yaparak ‘5 Nisan’a kadar beyanname verin’ dedi. Şimdi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu tarifelerine büyük zam geldiğini açıkladı. Yenilenen fiyatlara göre, altı ay önce hizmete giren tarife fiyatlarında yüzde 28’e varan artışa gidildi. Yıllık artış oranı ise yüzde 65’e ulaştı.
Yeni ücret tarifesine göre yurtiçi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi. Hat devir ücretlerinden 60 TL, İsim, Unvan değişikliğinden 41 TL, Numara değişikliği hizmetlerinden ise 136 TL alınacak. Sim kartlarının değişikliğinde, garanti kapsamındaki işlemler ücretsiz olmaya devam ederken, kayıp, çalıntı ve kullanıcı hatası sebebiyle değiştirilecek SIM kartlardan ise 136 TL ücret alınacak. Faturalarında ayrıntılı görüşme ücretlerini de görmek isteyen kullanıcılar, faturalarla beraber gönderilen her bir ayrıntı sayfası için 4 lira 9 kuruş ödeyecek. SMS ücretleri yurtiçi için 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş olarak belirlendi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR