Gündem

Sarıçam’da "Klasik" çile: Yol çalışması başladı, internet yine koptu!

Adana’nın Sarıçam ilçesinde altyapı koordinasyonsuzluğu vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.

Sarıçam’da "Klasik" çile: Yol çalışması başladı, internet yine koptu!
26-12-2025 15:13
26-12-2025 15:35
ADANA
Superonline ekiplerinin yol yapım çalışması sırasında internet kablolarını koparmasıyla başlayan kesinti 5. gününe girdi. Bölge halkı, "Her yıl aynı senaryoyu yaşamaktan bıktık" diyerek tepki gösteriyor. Üstelik bu kez ortaya atılan bir iddia "pes artık" dedirtti.
Skandal İddia: Kopan Kablonun Üzerine Harç Döktüler!
Sarıçam sakinlerinin iddialarına göre, yol çalışması sırasında koparılan internet kabloları onarılmadan, ekipler tarafından üzerine harç dökülerek asfalt/beton hazırlığına devam edildi. Bölge halkı, "Gözümüzün önünde hiçbir onarım yapmadan üzerine harç döküp kapattılar. Bu tam bir iş bilmezlik ve kaynak israfıdır!" diyerek duruma tepki gösterdi.
Koordinasyon Eksikliği Vatandaşı Vurdu
Sarıçam’ın modernleşmesi için başlatılan yol çalışmaları, ne yazık ki dijital dünyayla bağın kopmasına neden oldu. Edinilen bilgiye göre, belediye iş makinelerinin dikkatsiz çalışması sonucu ana internet hattı zarar gördü. Arızanın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hala çözüm üretilmemesi, evden çalışanları, öğrencileri ve esnafı mağdur etti.
"Yıllardır Aynı Mağduriyet: Aylarca İnternetsiz Kalıyoruz"
Bölge sakinleri, bu durumun sadece bir kaza olmadığını, her yıl benzer sebeplerle aylarca internet beklediklerini ifade ediyor. Mahalle sakinleri durumu şu sözlerle özetledi: "Sarıçam’da bir yol çalışması demek, internetin kesilmesi demek. Geçtiğimiz yıllarda bu kesintilerin aylarca sürdüğü oldu. Yetkililer kendi aralarında bir türlü koordinasyon sağlayamıyor; biri yapıyor, diğeri yıkıyor. 2025 yılındayız ama hala en temel hizmetten mahrum bırakılıyoruz."
Eğitim ve İş Dünyası Aksıyor
Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu bölgede, vize ve final dönemlerine denk gelen kesintiler akademik başarıyı da tehdit ediyor. Esnaf ise pos cihazlarının çalışmaması ve sipariş hatlarının kesilmesi nedeniyle ciddi maddi kayıp yaşıyor. Vatandaşlar, hem belediyenin hem de internet servis sağlayıcılarının birbirini ile uyumlu  koordinasyon içerisinde somut bir adım atmasını bekliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR