Gündem

Şahin, çocuklarla Medine kahramanı Fahreddin Paşa’yı anlatan sergiyi gezdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Sergisi’ni Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çocuklarla beraber gezdi.

Şahin, çocuklarla Medine kahramanı Fahreddin Paşa’yı anlatan sergiyi gezdi
16-05-2024 16:14
16-05-2024 16:16
GAZÄ°ANTEP

Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun yaptığı sergi, Medine Kahramanı lakaplı, Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi görevini de yapan Korgeneral Ömer Fahreddin Türkkan’ın hayatını fotoğraflarla anlatıyor.
Sergiyi ziyaret eden Başkan Fatma Şahin, rehber eşliğinde çocuklarla beraber gezdi. Şahin, Fahrettin Paşa’nın hayatına dair zamanda yolculuğa çıkaran fotoğrafların hikayesi hakkında bilgi aldı.
Küçük yaşta fotoğrafa ve fotoğrafçılığa merakının olduğu bilinen Fahrettin Paşa’ya ait fotoğraf makinası, askerlik döneminde kullandığı eşyalar, yabancı ülkelerden de olmak üzere aldığı nişanlar da sergide yer alıyor. Sergide paşanın çocukluk döneminden itibaren memleketi Ruscuk’ta başlayarak, Mekteb-i Harbiye ve Erkân-ı Harbiye Mektebi’nde ki günleri, askerlikte görev yaptığı yerler, Medine Müdafaası dönemi, Kahire ve Malta’da yaşadığı sürgün hayatı, Kabil elçiliği günleri ve ailesine ait fotoğrafların yer alıyor. Sergi, ziyaretçilerine, Fahreddin Paşa’nın yaşamını tüm gerçekliğiyle sergiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR