Ekonomi

Rakamlar güncellendi! Hangi büyükşehirde toplu ulaşım ne kadar?

Ekonomi - Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra belediyeler toplu taşıma ücretlerini peÅŸ peÅŸe artırıyor. CHP'li 4 büyükÅŸehir belediyesi fiyatları eÅŸitledi. Hangi büyükÅŸehirde toplu ulaşım için ne kadar fiyat biçiliyor? Ä°ÅŸte rakamlar…

Rakamlar güncellendi! Hangi büyükşehirde toplu ulaşım ne kadar?
08-08-2023 18:08

Haber7 - ÖZEL

Hayat pahalılığı kendisini toplu taşıma biniş ücretlerinde de gösterirken, büyükşehirler arasındaki fiyat farkı kafaları karıştırıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Ağustos’ta (bugün) yaptığı toplu ulaşım zamlarıyla birlikte tam biniş ücreti 9,90 TL’den 15 TL’ye yükseltildi. Böylelikle CHP’nin yönetimindeki İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya’da bir yolcunun toplu taşımayı kullanımındaki bedel eşitlenmiş oldu.

Yüzölçümü olarak Trabzon ve Sakarya’dan 4 kat küçük olan Adana'da toplu ulaşım bedelleri, diğer iki büyükşehirden iki kat daha pahalı.


CHP’nin yönettiği büyükşehirlerden çift haneli rakama ulaşmayan tek toplu taşıma ücreti Hatay’da kaldı. AK Parti’nin yönettiği büyükşehirlerde çift haneli toplu ulaşım bedeli ise hiçbir kentte yok.

Toplu taşımaya zam yapılan İstanbul'da sık sık arızalanan araçlar, yolculara büyük mağduriyetler yaşatıyor.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun %50’yi aşan zammıyla birlikte güncellenen büyükşehirler toplu taşıma ücretleri şöyle listeleniyor:

-CHP-

Ä°STANBUL: 15 TL (Ä°ndirimli 7,32 TL)

ANKARA: 15 TL (Ä°ndirimli 7,50 TL)

ADANA: 15 TL (Ä°ndirimli 7,50 TL)

ANTALYA: 15 TL (Ä°ndirimli 6,50 TL)

Ä°ZMÄ°R: 13 TL (Ä°ndirimli 5,14 TL)

MUÄžLA: 12,20 TL (Ä°ndirimli 7,60 TL)

ESKÄ°ÅžEHÄ°R: 12 TL (Ä°ndirimli 6 TL)

TEKÄ°RDAÄž: 12 TL (Ä°ndirimli 8,50 TL)

AYDIN: 10 TL (Ä°ndirimli 7,50 TL)

HATAY: 9 TL (Ä°ndirimli 4 TL)