Gündem

Öğrencilerden duygulandıran davranış

İslahiye Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırıda şehit olan polisler için İslahiye Emniyet Müdürlüğü personeline mektup yazarak karanfil verdi.

Öğrencilerden duygulandıran davranış
13-12-2016 17:01
İslahiye Cumhuriyet Ortaokulunda eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri, yazdıkları mektuplarda duygu yüklü sözlere yer verdi. Öğrenciler yazdıkları mektupları İslahiye Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polislere verdi. 

Polise mektup yazma fikrinin İslahiye Cumhuriyet Ortaokulu yönetimince alınan karar olduğunu belirten Okul Müdürü Bayram Murat Kurşun, ’'Milletimizin başı sağ olsun. Vatanımız sağ olsun içimiz yanıyor. Ancak geleceğin gençleri çocuklarımız bu projede polislerimiz yanında. Bunu bilmeleri için polislerimize mektup yazdılar’' dedi.

’"

İslahiye İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş’ın odasında yazdığı mektubu okuyan 8. sınıf öğrencisi Elif Sezer duygusal anlara neden oldu. Sezer’in mektubunda, "En değerli, en sevdiğim insan. Korkak kelimemi en cesur haliyle yazıyorum. Şimdi ölümden bile korkmuyorum. Çünkü 15 Temmuzu gördüm. 10 Aralık gördüm. Benim kaderim bir insan söz konusu vatan olunca toprağın her zerresine yeniden sahip çıktığını gördüm. İnsanın kendi vatanını toprağı olmasa hiçbir yere gidemeyeceğini gördüm. Doğruyu söylemek gerekirse en başlarda korktum. Çok korktum. Ama sonra anladım ki bizim koruyucu meleklerimiz vardı. Geceleri huzurla yatıp sabahları huzurla okula, işe gitmemizi sağlayan melekler onlar. Vatanına ve milletine aşıklardı, onların diğer ismi şanlı Türk polisiydi. Cumartesi gecesi yaşadığım saatleri bilmezsin. Çünkü benim onlarca meleğim ebediyete yürüdü. Koca bir enkazın altında kalırcasına yürüdüler. Kanımdan olan ailemi kaybetmişcesine acıdı canım. 79 milyon yüreğin her zerresine yazık edildi, o gece hele de o şehit çocuğun minik yüreğine çok kayıplar verdik. Polis ağabey, analar bacılar çok ağladı, çok yetim kaldı geride. Ama çok şükür sayenizde elimizde avucumuzda her karış toprağımız. Öyle de kalacak. Havanın kurşun gibi ağır olduğu o gece de, bu gece de, yarın da kalplerimiz en saf halleri ile yanınızda. Siz yalnız ve sahipsiz değilsiniz. Biz de öyle be, biz bir birimize elbet yeteriz" ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri daha sonra yazdıkları mektupları ve karanfilleri İslahiye Emniyet Müdürlüğü personeline verdi. Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, Cumhuriyet Ortaokulunun hazırladığı mektuplar için emeği geçen herkese teşekkür etti.

İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR