Gündem

Milletvekilliği listeleri için kritik hafta başladı

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi Gaziantep’te siyasi hareketlilik sürüyor. 28.Dönem Milletvekili Aday Adayları başvuruları sona ermesiyle AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti İl Teşkilatlarında 9 Nisan Pazar günü YSK’ya teslim edilecek listeler merak konusu oldu.

Milletvekilliği listeleri için kritik hafta başladı
05-04-2023 11:32
05-04-2023 11:36
GAZİANTEP

Seçimleri öncesi Gaziantep’te AK Parti’de 124, CHP’de 148, MHP’de 40, İYİ Parti’de ise 53 isim 28.Dönem Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulundu. Başvuruların tamamlanmasının ardından gözler milletvekili aday listelerinin nasıl şekilleneceği ve adayların nasıl belirleneceği konularına çevrilmişti.

AK PARTİ’DE ÜST KOMİSYON ÇALIŞMALARA BAŞLADI

AK Parti’de 22 Mart tarihinde tamamlanan aday adaylık başvurusunun ardından geçtiğimiz hafta Temayül Yoklaması gerçekleştirilmişti. Temayül Yoklamasının ardından ise 124 aday adayı Genel Merkeze çağrıldı. Genel Merkeze çağrılan aday adaylarına sorulan zor sorular ve detaylı araştırmalar, Mülakat Komisyonunun ince eleyip sık dokuduğunun göstergesi oldu.

Mülakat Komisyonunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, başladı. Nihai milletvekili aday listeleri 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek.

CHP’DE İL YÖNETİMİNDEN LİSTE İSTENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te her seçim dönemi öncesi gündeme gelen ön seçim sesleri, bu seçim döneminde de partililer tarafından gündeme taşınmıştı. Genel Merkezden Gaziantep ile ilgili beklenen karar geldi. Genel Merkezden tarafından CHP Gaziantep İl Başkanlığına gönderilen yazıda, Merkez Yoklaması yapılacağı belirtildi.

İL BAŞKANLARI ANKARA’YA ÇAĞRILDI!

CHP Genel Merkezi aday belirleme süreci ile ilgili olarak 81 İl Başkanını Pazartesi günü Ankara’ya çağırdı. Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’ın da aralarında bulunduğu İl Başkanlarının Ankara’ya davet sonrası, Genel Merkezden milletvekili aday listesi istendi. Neşet Uçar’ın talimatı ile toplanan Gaziantep İl Yönetimi, 14 kişilik Milletvekili Listesini Ankara’ya gönderdi. Listenin Genel Merkeze verilmesiyle birlikte partililer Genel Merkezin YSK’ya bildireceği milletvekili listesini büyük bir merakla beklemeye başladı.

GAZİANTEP ES GEÇİLDİ

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından bazı illerde milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde Temayül Yoklaması yapılması noktasında karar alınmıştı. Kararın ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. İYİ Parti Gaziantep’te Temayül Yoklamasının uygulanmayacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, deprem bölgesinde söz konusu kararın uygulanmayacağı kaydedildi. İYİ Parti Gaziantep’te Temayül Yoklaması yapılmaması adayların Genel Merkez Yoklaması ile belirleneceğinin de göstergesi oldu.

MHP’DE SESSİZLİK HÂKİM!

Aday Adaylık başvurularının sona erdiği MHP’de de sessizlik hâkim. Mevcut Milletvekilleri Muhittin Taşdoğan ve Sermet Atay’ın başvurusunu yaptığı MHP’de, listelerde değişim yaşanmayacak gibi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR