Siyaset

MİLLETVEKİLLERİNE SORUYORUM

Milletvekilliği yapanlara soruyorum mesela Derya Bakbak'a, mesela Müslüm Yüksel'e, mesela Ahmet Uzer'e, mesela Mehmet Sait Kirazoğlu'na, Nejat Koçer'e, Muhittin Taşdoğan'a, Bayram Yılmazkaya'ya adını saymadığım diğer milletvekillerine.

MİLLETVEKİLLERİNE SORUYORUM
07-11-2022 13:09
07-11-2022 13:14
GAZİANTEP

Siyasetçi olmak, milletvekili olmak güzel eyvallah ama bu hak karşısında onlara oy veren vatandaşında sorma hakkı var.

Bugüne kadar, ne ölçüde yerel siyaset ürettiniz? Memleketin hangi yerel meselesine hangi çözümü ürettiniz?

Bir makama gelmiş olan sizler hangi meseleyi hallettiniz Çözdüğünüz önemli bir konu oldu mu? Memleketin siyasetçisi olarak hangi meseleyi Ankara’ya götürdünüz veya çözüm buldunuz. Kadınlara, esnafa, gençlere ve çocuklara yönelik, devletin bakanlıklar vasıtasıyla sürdürdüğü kampanyalar ve hizmetler dışında; yürüyen projeler dışında özel bir proje ürettiniz mi?

Memleketin tarihini merak edip hiç araştırdınız mı?

Kentin sosyolojik yapısı, sosyal katmanları, kültürel dokusu hakkında yeterince bilgiye sahip misiniz? Mesela, memleket kültürü denince, yemekleri ve tanıtılmamış Zeugma’sı ve yine tanıtılmamış fıstığı dışında; yani midemize hitap edenlerden başka, zihninizde canlanan kültür unsurları nelerdir? Memleketin yeşilliği diye bir konu hiç ilginizi çekti mi? İlginizi çektiyse, şehrin mimari açıdan seviye kazanması için herhangi bir çalışma yaptınız mı? “Şehir planlaması” konusunda yapmayı düşündüğünüz bir çalışma oldu mu? Trafik, İşsizlik ile mücadelede ne yaptınız. Yaptınız ise vatandaş bunları bilmek istiyor. Tabi ki özveri ile gayret edenleri ayrı tutuyoruz

Vatandaşın gönlünde iyi siyasetçi, iyi milletvekili olmak için öncelikle muktedir olduğunu vatandaş nezdinde ortaya koymak zorundadır. Makamlar, koltuklar” baba malı değildir.

Oralarda oturmanın bedeli “başarılı” olmaktan geçer. Memleketli olup, memlekete mum ışığı kadar faydası olmayan insanlar unutulup giderler. Bu bağlamda, vatandaşı kazanmanın ön koşulu beklentilere cevap olabilecek söylem yerine eylem gerçekleştirmektir. Vatandaş sevdiği bir siyasetçide en başta ulaşabilirdik ve hizmet istiyor. Memlekette sevilen siyasetçilerin ortak özelliği, hizmet etmek, doğal ve samimi olmalarıdır. Mesela Gaziantep'te rahmetli Mustafa Taşar'ı sevdiren mütevazı ve halk tipi refleksleridir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR