Gündem

Konutta fiyat balonu!

İki milyon fazla insanın yaşadığı Gaziantep’te her gün yeni bir inşaat projesi yükseliyor. Kent genelinde artan konut sayısına rağmen fiyatlarda katlanarak artıyor. Geçtiğimiz yıl kamu bankaları tarafından vatandaşlara verilen uygun faizli krediler sonrası konut fiyatlarında fahiş oranlarda artış yaşandı. Kredi faiz oranlarının eski haline dönmesi ile birlikte kent yüksek fiyatlı konutlar, elde kaldı.

Konutta fiyat balonu!
25-02-2021 23:16

Gaziantep’te son yıllarda konut fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Her gün yeni bir binanın yükseldiği kentte, konut fiyatlarının da artış göstermesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Geçtiğimiz yıl kamu bankaları tarafından vatandaşlara sunulan düşük faizli kredilerin ardından kentte konut fiyatları daha da arttı. Düşük faizli kredilerin de etkisi ile kentte 2020 yılında 35 bin 358 konut satıldı.
İPOTEKLİ SATIŞLAR ARTTI
Söz konusu satışlarda,12 bin 227’si sıfır konut satışı, 23 bin 131’i ikinci el satış olurken bunların 12 bin 237’si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların artmasında kent genelinde pandemi nedeniyle arttığı ileri sürüldü.
FİYAT ARTIŞLARINDA LİDERİZ!
2020 yılında Hürriyet Emlak tarafından gerçekleştirilen araştırmada Gaziantep, Türkiye genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı il oldu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, "Hürriyet Emlak Kasım 2020 Emlak Endeksi, Türkiye genelindeki satılık konutlarla ilgili çok çarpıcı bir tabloyu ortaya koyuyor. Gaziantep'in son birkaç aydır Türkiye'nin satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği il olarak önde geldiğini görüyoruz. Beraberinde Antalya ve Eskişehir de listedeki yerini koruyor” ifadelerine yer vermişti.
İNTERNETTE FİYATLAR UÇUYOR!
Online olarak konut ilanlarının yer aldığı kimi sitelerde, kent genelinde konut fiyatlarındaki fahiş rakamlar gözler önüne serildi. Kentte en düşük konut fiyatı 100 bin TL’nin üzerine çıkarken, 2+1 konutlar 300 bin TL, 3+1 konutlarda ise fiyatlar 500 bin TL’ye yükseldi. Lüks ve ultra lüks olarak adlandırılan konutlarda ise fiyatlar 1 milyon TL’ye kadar çıkıyor.
KONUT ENFLASYONU OLUŞTU
Gaziantep’te yaşanan konut fiyatlarındaki artış, kentte fiyat balonu olmasına neden oldu. Kentin hemen her noktasında yükselen yeni yapıların etkisi ile konut fiyatlarının düşmesi beklenirken, sıfır ve ikinci el konutlarda fiyatlar her geçen gün artıyor. Yaşanan bu artış, Gaziantep’te konut enflasyonu yaşanmasına neden olacak gibi görünüyor.

Kaynak:Ekspres Gazetesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR