Asayiş

Kısmi af gündemde: En az 70 bin mahkum cezaevine dönmeyecek

AK Parti, temmuz sonunda süresi dolacak olan Covid-19 izni uygulamasına son vererek, yerine denetimli serbestlik koşullarının iyileştirilmesini öngören kalıcı bir düzenleme yapmayı planlıyor. Buna göre, halen dışarda olan 120 bin civarındaki tutuklu ve hükümlünün büyük bölümü yine cezalarının kalan kısmını dışarda tamamlayacak.

Kısmi af gündemde: En az 70 bin mahkum cezaevine dönmeyecek
07-07-2023 09:31
07-07-2023 09:36
GAZİANTEP

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AK Parti kiralara yüzde 25 sınırı öngören düzenlemenin süresinin uzatılması ve açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yararlandığı Covid-19 izni uygulamasına yönelik ayrı bir torba teklif hazırlıyor.

AK Parti kaynakları, cezaevlerinde şu anda 360 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu, Covid izni ile dışarda bulunanlarla birlikte bu sayının 500 bine yaklaştığını söyledi. Covid izni uygulamasına son verilmesi durumunda 120 bin civarındaki tutuklu ve hükümlünün cezaevlerine geri döneceğini belirten kaynaklar, cezalarının kalan kısımlarının dışarda tamamlanması için çalışma yürütüldüğünü belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR