Gündem

Kemer'deki orman yangını sürüyor: Bakan Yumaklı'dan son dakika açıklamalar!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Antalya Kemer hariç diğer bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alındı.' açıklamasında bulundu.

Kemer'deki orman yangını sürüyor: Bakan Yumaklı'dan son dakika açıklamalar!
25-07-2023 18:39

İki ilde orman yangını: Bakan Yumaklı ve Ersoy'dan son dakika açıklamalar!

GALERİNİN DEVAMI <p>Antalya'nın Kemer ilçesindeki ormanlık <a href=alanda akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yangına, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı.

"><p>Göynük Değirmendere Mahallesi'nde <a href=mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda saat 21.08'de henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

"><p>Ormanın sık ağaçların olduğu <a href=bölgede çıkan yangına, gece boyunca, 50'den fazla arazöz, çok sayıda su tankeri, ilk müdahale araçları ve 300'den fazla yangın söndürme ekibiyle müdahale edildi.

"><p>Dumandan etkilenen 6 kişi, <a href=hastanede tedaviye alındı. Tedbir amaçlı yangın bölgesine yakın 10 konut boşaltıldı ve Kemer Devlet Hastanesi'ndeki 14 hastadan 12'si taburcu edilerek evlerine gönderildi, 2 hasta da farklı hastanelere nakledildi.

"><p>Tarım ve Orman Bakan <a href=Yardımcısı Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gece boyunca çalışmaları bölgeden takip etti.

"><p>Kültür ve <a href=Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da çalışmaları yerinde takip etmek için yangın bölgesine geldiği öğrenildi.

"><p>Günün ağarmasıyla havadan müdahale başladı. <a href=Yangın söndürme çalışmalarında, 10 uçak ile 22 helikopter görev yapıyor.

"><p><strong>BAKAN YUMAKLI SON DURUMU AÇIKLADI</strong></p><p> </p><p>Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kemer'deki orman <a href=yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi.

"><p>Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, <a href=sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Antalya Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren 'Ormanın Kahramanları' cansiparane bir mücadele veriyor. Havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor" ifadelerine yer verdi.

"><p><strong>BAKAN ERSOY: CAN KAYBIMIZ YOK</strong></p><p> </p><p>Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınının 120 hektarlık alanda <a href=etkili olduğunu belirterek, "Şu anda bin 50 personel, 200’den fazla araç, 10 uçak ve 12 helikopter olmak üzere yoğun şekilde müdahale ediliyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok, en az hasarla yangını gün içinde kontrol altına alıp, söndürmeyi hedefliyoruz" dedi.

"><p>Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kemer’de çıkan <a href=orman yangını 12 saattir devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yakından takip eden Bakan Ersoy, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'nun katılımıyla yangının son durumu hakkında bilgiler aldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün gece 21.08 saatlerinde Kemer Değirmendere Mahallesi’nde orman yangını başladığını hatırlattı.

"><p>Havanın kararmasıyla gece <a href=hava müdahalesinin yapılamadığına değinen Ersoy, “Yangın yaklaşık gece boyunca 100 hektara yayıldı, sabahta 20 hektar yandı. Toplamda yangın 120 hektarlık alanda etkili oluyor. Günün ağarmasıyla birlikte Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Valiliği ve itfaiyenin ekipleriyle havadan müdahale başladı. Gece boyunca karadan yangın bölgesi kuşatıldı." dedi.

"><p>Ersoy, Milli Park sınırları içinde olduğu için erişim zorluğu var. Gece boyunca müdahale edilecek orman yolları ekipler tarafından açıldı. Şu anda bin 50 personel, 200’den fazla araç, 10 uçak ve 12 helikopter olmak üzere yoğun şekilde müdahale ediliyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok, en az hasarla yangını gün içinde kontrol altına alıp, söndürmeyi hedefliyoruz. Yerleşim bölgesine yangın sıçramış değil. Birkaç saat içinde kontrol alına alırsak hızlı şekilde soğutma çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

"><p>Kemer Devlet Hastanesi’nde bir <a href=sıkıntı olmadığını önlem amaçlı boşaltıldığını, hastanenin ayakta hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

"><p>Hızlı bir şekilde yangına müdahale edildiğini dile getiren Bakan Ersoy, Akdeniz çanağında bu <a href=süreci en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

"><p><strong>MANİSA'DA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR</strong></p><p> </p><p>Manisa'nın Saruhanlı <a href=ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

"><p>Hatıplar <a href=Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

"><p>İhbar üzerine bölgeye 10 uçak, 19 helikopter, 56 arazöz, 13 su ikmal <a href=aracı ve 5 dozer, Manisa ve İzmir büyükşehir belediyelerinden 18 itfaiye aracı, 13 su tankeri, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığından 16 TOMA, 8 iş makinesi, 4 ambulans sevk edildi.

"><p>Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, yangın <a href=nedeniyle Sarısığırlı Mahallesi'nin tahliye edildiğini, Sarıçam Mahallesi'nde ise tedbir alındığını, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını söyledi.

"><p>Havanın kararmasıyla ekiplerin yangına havadan gece görüşü <a href=olan 4 helikopter ve arazözlerle karadan müdahalesi sürüyor.

">Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR