Siyaset

İşte Gaziantep’te Milletvekilliği Adaylığı İçin İsmi Geçenler

2023 Genel Seçimleri yaklaşırken adaylık için partilerde Gaziantep’ten Milletvekili Adayı olacak isimler dillendirilmeye başlandı.

İşte Gaziantep’te Milletvekilliği Adaylığı İçin İsmi Geçenler
27-01-2023 15:08
27-01-2023 16:43
GAZİANTEP

Gaziantep’te her partiden birçok isim adaylık için nabız yoklamaya başlarken önümüzdeki günlerde çok daha fazla adayın çıkacağı düşünülüyor.

AK Parti’de Tanıdık İsimler Öne Çıkıyor

AK Parti'de aday adaylığı için birçok isim öne çıkıyor. Mevcut vekillerden birçoğu 3 dönem kuralına takılıyor. Hâlihazırda Milletvekili olan Ali Şahin ve Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün başka İlden aday gösterileceği söyleniyor. Bunun yanı sıra Şamil Tayyar'ın bu dönem listeye gireceği iddia edilirken Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ'ın da aday olarak Nizip ve Şanlıurfa tarafından oy alacağı düşünülüyor. Henüz istifa etmemesine rağmen İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Halil Karakuş ve Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz'ında adı milletvekilliği için gündemde. Son günlerde sık sık Gaziantep ve çevresini ziyaret eden Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın da milletvekili adaylığı için hazırlık içinde olduğu belirtiliyor.

Abdülhamit Gül

Ali Şahin

Şamil Tayyar

Latif Karadağ

Eyüp Özkeçeci

Halil Karakuş

Feray Yılmaz

Abdullah Tancan

MHP'de Aday Sayısı Az

MHP’de ise kamuoyunda dillendirilen aday sayısının azlığı dikkat çekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nde mevcut milletvekilleri Sermet Atay ve Ali Muhittin Taşdoğan'ın yanı sıra Oğuzeli Belediye Başkan'ı Mehmet Sait Kılıç'ın da milletvekilliği için adı anılıyor.

Sermet Atay

Ali Muhittin Taşdoğan

Mehmet Sait Kılıç

CHP'de Aday Sayısının Çokluğu Dikkat Çekiyor

Gaziantep CHP'de aday sayısının çokluğu dikkat çekiyor. Mevcut iki milletvekili İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya'nın yanı sıra Ali Peri, Umut Yılmaz, Uğur Kalkan, Nesrin Tuncel, İrfan Demirci, Mustafa İsmet Erdoğan, Reis Reisoğlu'nun da aday olacağı konuşuluyor. Bunun yanı sıra eski milletvekilleri Akif Ekici, Mustafa Yılmaz ve Ali Serindağ'ında adaylık için yeniden başvuru yapacakları öğrenilirken, çok sayıda isimin de adaylık başvurusunda bulunacağı konuşuluyor.

Ali Peri

İrfan Kaplan

Bayram Yılmazkaya

Uğur Kalkan

Umut Yılmaz

Nesrin Tuncel

İrfan Demirci

Mustafa İsmet Erdoğan

Reis Reisoğlu

Akif Ekici - Biyografya

Akif Ekici

Ali Serindağ

Mustafa Yılmaz

İYİ Parti'de Çok İsim Var

İYİ Parti'de de CHP gibi birçok aday adayı olduğu kulislerde konuşuluyor. Şimdilik mevcut milletvekili İmam Hüseyin Filiz'in yanı sıra, Tolga Batallı, Can Tuğsuz, Ejder Demir ve İzzettin Şahin isimleri öne çıkmış durumda.

Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin, Gaziantep'te millet ittifakı listelerinden seçime girebileceği konuşuluyor.

İmam Hüseyin Filiz

Tolga Batallı

Ejder Demir

Can Tuğsuz 

İzzettin Şahin

Belediye Başkanları İstifa Eder Mi?

Gaziantep'te mevcut Belediye Başkanlarının Milletvekilliği için istifa etmesi beklenmiyor. Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın Milletvekili adayı olmak istediği ve kabul görmediği iddiaları var.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR