Spor

İspanya'da Kadın Milli Takımı'ndaki tartışmalar devam ederken yeni teknik direktör tanıtıl

İspanya Futbol Federasyonu, üç günlük ertelemeden sonra Kadın Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Montse Tome'yi tanıtıp, aralarında boykot kararı alan futbolcuların da olduğu UEFA Uluslar Ligi maçları için aday kadroyu açıkladı.

İspanya'da Kadın Milli Takımı'ndaki tartışmalar devam ederken yeni teknik direktör tanıtıl
18-09-2023 23:38
Madrid

İspanya'ya tarihindeki ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran Kadın Milli Futbol Takımı'ndaki tartışmalar devam ediyor.

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales'i geçici olarak görevden aldıFIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında soruşturma başlattıİspanya'da görevden alınan Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales'le ilgili tartışmalar sürüyor

FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde 20 Ağustos'ta Sidney'de oynanan maçta İngiltere'yi 1-0 yenerek şampiyon olan İspanya'da, madalya töreni sırasında kadın milli futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmesinin ardından gelen baskılarla İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales istifa etmiş, Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Jorge Vilda da görevinden alınmıştı.

RFEF geçici olarak başkanlığa getirdiği Pedro Rocha ile birlikte aldığı kararla, Vilda'nın daha önceden yardımcılığını yapan Montse Tome'yi teknik direktörlüğe getirse de kadın futbolcuların federasyon içinde başka değişiklikler istemesi ve Milli Takımı boykot edeceğini açıklamasıyla sorunlar devam etmişti.

UEFA Kadınlar Uluslar Ligi'nde 22 Eylül'de İsveç ve 26 Eylül'de İsviçre ile karşılaşacak olan İspanya'da normal şartlarda 15 Eylül'de yapılacağı duyurulan milli takım aday kadrosunun açıklanması ve Tome'nin tanıtımı da üç gün gecikmeyle bugün gerçekleşti.

RFEF'in Madrid'deki merkez binasına yapılan basın toplantısında ilk tanıtımı yapılan Tome daha sonra aday kadroyu açıkladı.

Taleplerinin gerçekleşmemesi halinde milli takıma gelmeyeceklerini dair bir bildiri imzalayan 39 kadın futbolcudan 20'si aday kadroda yer aldı.

Ayrıca, dünya şampiyonu olan 23 kişilik futbolcu kadrosundan 15'i İsveç ve İsviçre maçları için milli takıma çağırıldı.

Meksika'nın Pachuca takımında oynayan Jennifer Hermoso kadroya alınmadı.

Teknik direktör Tome, Hermoso ile iyi bir ilişkisi olduğunu ve ona destek olduğunu söyleyerek, "Onu korumanın en iyi yolu kadroya almamaktı." dedi.

Milli Takıma çağrılan kadın futbolcular gelmezse büyük ceza alabilir

Diğer yandan İspanyol basını, milli takıma çağırılan futbolcuların yarın başlayacak kampa katılmamaları halinde yönetmelik gereği profesyonel kariyerlerini direkt etkileyebilecek çok büyük cezalar alabileceği belirtildi.

RFEF'in disiplin yönetmeliğine göre milli takıma çağırılmasına rağmen kampa katılmayan futbolculara, 5 yıla kadar lisans iptali, 30 bin 51 avroya kadar para cezası verilebiliyor.

Kadın futbolcular, geçen hafta imza attıkları bildiride, "Kadın futbolunun organizasyon şemasının yeniden yapılandırılması, başkanlık ve genel sekreterin yeniden yapılandırılması, RFEF başkanının istifası, iletişim ve pazarlama alanının yeniden yapılandırılması ve dürüstlük yönetiminin yeniden yapılandırılması" taleplerini sıralamış ve şimdiye kadar bunlardan sadece birinin (RFEF başkanının istifası) gerçekleştiğini savunmuştu.

Rubiales olayı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 20 Ağustos'taki finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın Sidney'deki maç sonrasındaki madalya töreni ve kutlamalar sırasında RFEF Başkanı Rubiales'in bazı hareketleri tepki almıştı.

İspanya'nın maçı kazanmasının ardından sevinç gösterisi sırasında şeref tribününden uygunsuz hareketler yapan Rubiales, daha sonra madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmüştü.

FIFA Disiplin Kurulu açtığı soruşturma kapsamında 90 gün süreyle geçici olarak görevinden alınan Rubiales, ülkesinde gelen siyasi ve sosyal baskıların ardından 10 Eylül'de istifa etmişti.

Ayrıca RFEF, 5 Eylül'de Jorge Vilda'yı görevinden aldığını açıklamış, ardından da yeni teknik direktör olarak Montse Tome'yi getirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR