Gündem

İş bilmezliğin böylesi:İBB'den gece yarısı mahalle ortasında dev hiltilerle yol çalışması!

İstanbul'un göbeği Bahçelievler ilçesinde gece saat 01.20'de İBB tarafından aşırı gürültülü ekipmanlarla yürütülen yol çalışması iş bilmezlik örneği olarak kayıtlara geçerken büyük tepki topladı.

İş bilmezliğin böylesi:İBB'den gece yarısı mahalle ortasında dev hiltilerle yol çalışması!
11-05-2023 18:08

Haber7 - ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni saran liyakatsiz kadroların beceriksizlik örneklerine bir yenisi daha eklendi. İBB’nin yüksek gürültülü yol bakım ve onarım çalışmasını gece saatlerinde gerçekleştirmesi İstanbulluları çileden çıkardı. İBB’ye bağlı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 11 Mayıs Perşembe gecesi saat 01.20’de kırıcı hiltilerle mazgal çevresi çalışması yürüttü.

Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi, Sanayi Caddesi’ndeki aşırı gürültülü çalışmaya bölge sakinleri tepki gösterdi. İBB Yol Bakım ekipleri ise tepkilere, “Gündüz trafik nedeniyle yapamadığımız için çalışmayı geceye aldık” karşılığını verdi.

TEPKİLERE ALDIRMADILAR, POLİS DURDURDU

Baca ızgara yükseltme çalışması adı altında yürütülen faaliyet, yüksek gürültü sebebiyle şikayet edildi. Bölgeye intikal eden polis ekipleri, yapılan işlemin kanunsuz olduğunu hatırlatarak İBB'nin işkenceye dönüşen çalışmasını sonlandırdı.

Adeta bütün mahallelinin uykusundan uyandırıldığı çalışma, hangi işin hangi saat aralığında yapılabileceğinden dahi habersiz İBB’nin liyakatsiz kadrolarının iş bilmezlik örneği olarak kayıtlara geçti.

İşte o görüntüler: