Gündem

İmamoğlu ve Yavaş özür dileyecek mi?

CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçim gecesi 'Öndeyiz' diyerek 'yalan' söylediğinin ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar özür dilemelerini istiyor. Ancak ikili yalanlarının üzerinden 93 saat geçmesine sessizliğini koruyor.

İmamoğlu ve Yavaş özür dileyecek mi?
18-05-2023 18:39

   Haber7-Özel

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olmasına rağmen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın kameraların karşısına geçerek alenen 'yalan' söylemesi tepki çekti. Vatandaşlar şimdi iki belediye başkanının 'yalan' söylediği için özür dileyip dileyemeyeceğini merak ediyor.

Muhalefetin tutunduğu son dal da kırıldı: ANKA'dan Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan açıklamaMuhalefetin tutunduğu son dal da kırıldı: ANKA'dan Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan açıklama

'ÖNDEYİZ' DEDİKLERİNDE ERDOĞAN ÖNDEYDİ

Anka Ajansı'nın açıkladığı verilere göre 14 Mayıs seçim gecesi Ekrem İmamoğlu'nun 'seyri önde takip ediyoruz' açıklaması yaptığı saat 20.55'te de, Mansur Yavaş'ın 'Kılıçdaroğlu önde' dediği saat 21.00'da da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyunun daha fazla olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu ve Yavaş'ın vatandaşlara bile bile yalan söylemeleri, öncelikle CHP destekçisi vatandaşlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çekti.


SOYLU ONLAR ADINA ÖZÜR DİLEDİ

İmamoğlu ve Yavaş'ın bu tutumları vatandaşlarda rahatsızlık oluşturunca ve iki belediye başkanı açıklamaları nedeniyle Türk halkından özür dilemeyince İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi. Bakan Soylu, İmamoğlu ve Yavaş'ın yanıltıcı açıklamalarına tepki göstererek iki belediye başkanı adına vatandaşlardan özür diledi. 

Bakan Soylu, "İki belediye başkanı, akşamın bir saatinde ellerine tutuşturulan kağıtlarla açıklama yapma gereği hissettiler. 'Biz kazandık' dediler. Bunu neye göre söylediler? İki belediye başkanının yaptığı açıklamalar, toplumu yanıltmaya yönelik ve tahrik edici açıklamalardır. İlk gelen oylar merkezden gelse tam tersi olacak aşağıdan yukarı çıkacak AK Parti veya Cumhurbaşkanımız. Bunun üzerinden insanları tahrik etmenin ne anlamı olabilir? Çıkıp özür dilemeliler ama dilemiyorlar. Siyasette söylenenin maliyeti olmaz sanıyorlar ama halk yazıyor. Bu kardeşlerimiz özür dilemiyor, onların adına halktan özür diliyorum." ifadelerini kullandı. 

ÖZÜR DİLEYECEKLER Mİ?

Vatandaşlar, Bakan Soylu'nun onlar adına özür dilemesinin ardından, seçim gecesi halkın devlete ve demokrasiye olan inancını kırmak, vatandaşları 'oylar çalınıyor' söylemine ikna etmek ve seçimlere gölge düşürmek amacıyla yaptığı açıklamalara tepki göstererek Türk halkından özür dilemesi gerektiğini belirtiyor. Ancak CHP'li iki belediye başkanı 'yalanları'nın üzerinden 93 saat geçmesine rağmen hala sessiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR